آمار تشکل های فعال کارگری و کارفرمایی در کشور

آمار تشکل های فعال کارگری و کارفرمایی در کشور

به گزارش پلات، معاون وزیر کار از فعالیت حدود 14 هزار تشکل کارگری و کارفرمایی در کشور آگاهی داد و اظهار داشت: از این تعداد 11 هزار تشکل کارگری و 2700 تشکل کارفرمایی هستند.



به گزارش پلات به نقل از ایسنا، تشکل های کارگری و کارفرمایی بازوان توانمند وزارت کار هستند که تشکیل و توسعه آنها زمینه افزایش راندمان، ارتقای کیفیت تولید و بهبود عملکرد واحدهای تولیدی را بدنبال دارد. این تشکل ها در پیگیری مطالبات شامل حقوق و دستمزد، بیمه، قراردادهای کار، حل مشکلات بنگاه ها و مطالبات کارفرمایان از دولت نقش به سزایی دارند.

سازمان های کارگری، تشکیلاتی هستند که با عضویت کارگران مشمول قانون کار بمنظور حفظ و توسعه منافع صنفی آنها تاسیس می شود و در قالب مقررات ملی فعالیت می کند؛ انجمن صنفی کارگری، شوراهای اسلامی کار و نمایندگان کارگران همچون مصادیق آن به شمار می روند.

علی حسین رعیتی فرد - معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به فعالیت حدود ۱۴ هزار تشکل کارگری و کارفرمایی در کشور، می گوید: یکی از سیاست های اصلی معاونت روابط کار در دولت مردمی سیزدهم، سه جانبه گرایی جامعه کار و تولید کشور است و توسعه کمی و کیفی تشکل های کارگری و کارفرمایی جزو برنامه های اصلی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

وی از فعالیت ۱۱ هزار تشکل کارگری و ۲۷۰۰ تشکل کارفرمایی در کشور آگاهی داده و تاکید دارد که تشکل های کارگری و کارفرمایی بنابر فصل ۶ قانون کار باید در واحدهای تولیدی تشکیل شوند تا کارگران با بهره گیری از این مزیت بتوانند مطالبات به حق خودرا پیگیری کنند.

به گفته رعیتی فرد، توسعه، ترویج و آموزش تشکل ها، گسترش فرهنگ تشکل گرایی، نظارت بر تشکل ها و انتخابات آنها طبق اساسنامه و بخشنامه مورد تاکید و توجه وزارت کار است.

گزارش مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار از تعداد سازمان های کارگری طی سالها ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ حاکی از آنست که تعداد نمایندگان کارگران با ۶.۸ درصد، شوراهای اسلامی کار با ۶.۶ درصد و مجمع نماینده کارگران با ۶.۳ درصد بیشترین میانگین نرخ رشد سالانه را به خود اختصاص داده اند.

همچنین تعداد کل سازمان های کارگری دارای مجوز در سال قبل ۱۱ هزار و ۱۵۳ تشکل بوده که نشانگر رشد تعداد سازمان های کارگری بوده است.



کارشناسان معتقدند اطلاع از تعداد کارگران و بنگاه ها در کشور، شناسایی کارگاه های غیرمجاز، شناسایی بنگاه های راکد و فعال، آموزش نیروهای کار، پیگیری حقوق و مطالبات کارگری، شناسایی و حل مشکلات واحدها و پیگیری مسایل حقوقی بنگاه ها همچون مطالبی است که تشکیل و راه اندازی تشکل های کارگری و کارفرمایی را بیش از پیش ضروری می سازد.

به گزارش پلات به نقل از ایسنا، برمبنای ماده ۱۳۱ قانون کار و در امتداد اجرای اصل بیست و ششم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، بمنظور حفظ منافع مشروع و قانونی و بهبود وضع اقتصادی کارگران و کارفرمایان، این قشر می توانند به تشکیل انجمن های صنفی اقدام نمایند.




1401/08/14
22:44:47
5.0 / 5
918
تگهای خبر: آموزش , تولید , جامعه , جت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
پلات