معاون وزیر راه :

تعرفه های بندری امسال كاهش یافت

تعرفه های بندری امسال كاهش یافت

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از كاهش چشمگیر تعرفه های بندری امسال با هدف پشتیبانی از كالای ایرانی، كاهش رسوب در بنادر و تشویق به صادرات كالاهای داخلی اطلاع داد.



محمد راستاد در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره تعرفه های جدید بندری اظهار داشت: امسال از ۱۵ اردیبهشت مقرر است تعرفه های جدید با تخفیفات اعمال شود تا رقابت پذیری بنادر ایران افزایش یابد. ضمن اینكه به مرور تعرفه های انعطاف پذیر را اعمال خواهیم كرد تا یك سری تعرفه های برابر و یكسان برای بنادر مختلف با كیفیت های متفاوت و میزان تخلیه و بارگیری متنوع، اعمال نشود و متناسب با خدمات بنادر باشد.
وی ادامه داد: مقرر است به بخش هایی كه تخفیف در تعرفه بندری و تخلیه و بارگیری كالا داده شود، به فعالان حوزه های مختلف اعم از صادركنندگان، واردكنندگان، فورواردرها و خطوط كشتی رانی تعلق یابد.
مدیرعامل سازمان بنادر با اشاره به تخفیف های تعرفه خدمات بندری در سال ۹۷ اضافه كرد: رویكرد این تخفیفات پایین آوردن میزان ماندگاری و رسوب كالا در بنادر، تشویق میزان صادرات كالاهای غیر نفتی تولید داخل، پشتیبانی از كالای ایرانی، بالا بردن انگیزه خطوط كشتی رانی بین المللی لاینر برای پهلوگیری در بنادر كشور و موارد دیگر در همین راستاست تا شاهد رشد رقابت پذیری بنادر كشور و افزایش سهم مان از بازار حمل و نقل دریایی منطقه باشیم.
وی با اشاره به اینكه در تعرفه های جدید گاها تا ۸۰ درصد تخفیف اعمال خواهیم كرد خاطرنشان كرد: برای خطوط لاینری كه به بندر چابهار با انعقاد تفاهم نامه و به صورت منظم تردد داشته باشند بالاترین میزان تخفیف (۸۰ درصد) تعلق می گیرد با این حال در موارد و بنادر دیگر تخفیف هایی داریم كه حداقل آن ۳۰ درصد است و این تخفیف به خطوط كشتی رانی و صاحبان بار اعطا خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به پرسشی درباره رتبه بندر شهید رجایی ایران بعنوان مهم ترین و اصلی ترین بندر كشور در بین بنادر مهم جهان اظهار نمود: جدیدترین رتبه جهانی بندر شهید رجایی رتبه ۶۴ ام و در منطقه رتبه ۴ ام است.
راستاد ادامه داد: بندر اول منطقه، بندر جبل علی در دوبی است كه سالانه ۱۴ میلیون تی ای یو بار و كالا در این بندر جابه جا می گردد. جایگاه جهانی این بندر هم چهارم دنیاست.
وی درباره بندر شهید رجایی خاطرنشان كرد: این بندر با جابه جایی ۱.۷ میلیون تی ای یو بار در سال اعم از ترانزیت، ترانشیپ، تخلیه و بارگیری فاصله بسیاری با بندر اول منطقه دارد.
به گفته این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی، صرفا با كاهش تعرفه های بندری نمی توان به بهبود جایگاه بندر شهید رجایی در بازار حمل و نقل دریایی منطقه امیدوار بود بلكه مسائل دیگری همچون شكل گیری مراكز تولید و تولید ارزش افزوده در كالاها در پیرامون بنادر و هم محقق شدن سرمایه گذاری های خارجی در بخش تولید و اقداماتی از این دست است كه به افزایش ورود و خروج كالا به بنادر كشور كمك خواهد نمود.
 

1397/02/04
14:57:27
5.0 / 5
4461
تگهای خبر: حمل و نقل , خدمات , رجا , بنادر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
پلات