بسته اخبار اقتصادی ایسنا

اگر مردم هول نزنند، دلار گران نمی گردد

اگر مردم هول نزنند، دلار گران نمی گردد

پلات: قیمت دلار و سكه و روند رو به رشد آن جزو اخباری است كه همچنان بعنوان پر بحث ترین موضوعات مطرح شده تا جایی كه تحلیلگران بازار در كنار انتقادات نسبت به سیاست های اخیر ارزی، از مردم می خواهند كه اینگونه بازار ارز را جارو نكنند؛ زیرا این اوضاع را برای آنها بدتر می كند.


به گزارش پلات به نقل از ایسنا، این روزها ارز قیمت معینی ندارد؛ شما به هر كاسبی كه زنگ بزنید، یك قیمت به شما می دهد و جالب اینكه هیچ كدام هم دروغ نمی گویند؛ چون كه حالا وضعیت نرخ ارز به صورت یكطرفه و رو به بالا شده است. همین مبحث سبب می گردد. هیچ قیمتی شگفت انگیز نباشد حتی دلار رسمی هم هر روز با رشد همراه شده تا جایی كه امروز نرخ آن به ۴۲۵۱ تومان رسید در بازار سیاه هم این نرخ تا مرز ۸۷۰۰ تومان دست به دست شد.
هول زدن افراد؛ عامل گرانی ارز
صرافان و دلالان بازار ارز از روند رو به رشد قیمت ها در دو روز گذشته متعجب مانده و می گویند بازار ثبات ندارد و هر لحظه امكان دارد قیمت ها تا بیش از این افزایش پیدا كرده یا امكان دارد سقوط كند. صرافان معتقدند در مدت اخیر عرضه ارز بسیار كاهش یافته و ارز بازار تامین نشده و این خود با عنایت به تقاضایی كه وجود دارد بر التهابات آن افزوده است. اما نوبخت امروز نظر دیگری داشته و با اشاره به نوسانات قیمت ارز در ماه های گذشته اظهار داشت: هول زدن بعضی از افراد كه به بازار هجوم می آورند، باعث افزایش قیمت ارز شده است. بدین سان اگر ما به بانك مركزی آمریكا هم وصل باشیم برای تامین ارز در این شرایط با مشكل مواجه می شویم.
افسار گسیختی دلار در مقابل ركوردهای پی به دنبال بورس
سكه هم از این قاعده مستثنی نیست تا جایی كه امروز سكه تمام با نرخ ۲ میلیون و ۸۶۰ هزار تومان در بازار ارائه شد. به قول نوبخت بیش از هفت میلیون قطعه سكه به جهت اینكه عطش عده ای گرفته شود به بازار ارائه شد.
همچنین با افزایش قیمت سكه در بازار نقد، در ایام گذشته بازار آتی سكه در بورس كالا هم با افزایش رو به رو شد به صورتی كه سكه آتی تحویل شهریور ماه هم اكنون به بیش از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده؛ بر این اساس مدیریت بازار مشتقه بورس كالا تصمیم گرفت موقتا سفارش خرید سكه آتی سكه را متوقف كند.
البته افزایش نرخ دلار را می توان تا حدودی برای بازار بورس خوش یمن دانست تا جایی كه شاخص كل هر روز به كانال شكنی خود ادامه داده وتوانست ركورد تاریخی دیگری را در هم شكسته و وارد كانال ۱۱۲ هزار واحدی شود. برخی كارشناسان علت این رشد را شناسایی سود از جانب شركت های صادرات محور اعلام می كنند كه همین مبحث سبب افزایش قیمت سهم ها و در نتیجه شاخص كل شده است. خیلی از نوسانگیران بازار سهام جهت استفاده از این موقعیت وارد بازار شده اند تا در كف قیمت خرید انجام داده و با به دست آوردن سود در سهم های خاص از بازار خارج شوند.
تصمیمی كه به مذاق برخی خوش آمد
با توجه به اینكه در روز گذشته بر مبنای ابلاغیه وزیر صنعت، معدن و تجارت به سازمان توسعه تجارت، ثبت سفارش و واردات بیش از ۱۴۰۰ قلم كالا ممنوع اعلام گردید. در میان این كالاها خودرو هم جزو كالاهای ممنوعه واردات بود با وجود ممنوعیت واردات خودرو حال این پرسش مطرح می گردد كه تكلیف افرادی كه خودروهای وارداتی را پیش خرید كرده و هنوز خودروی خویش را تحویل نگرفته اند، چیست؟
نباید از نظر دور داشت كه با اینكه واردات خودرو از روز گذشته ممنوع شده، اما مطمئنا شركت های واردكننده خودرو علاوه بر خودروهایی كه در انبارها دارند تعدادی خودرو هم در مرحله واردات و ترخیص از گمرك دارند و قاعدتا باید با استفاده از این خودروها، تعهدات خویش را پوشش داده و خودروهای فروخته شده را به خریداران تحویل دهند.
در این شرایط بعضی از كارشناسان معتقدند اقدام دولت در ممنوعیت واردات خودرو اقدام درستی است دولت همان گونه كه به درستی واردات خودرو را ممنوع كرد باید مراقبت كند كه حقوق كسانی كه پیش از این خودروهای وارداتی را خریداری نكرده اند پایمال نشود. برخی هم معتقدند دولت باید سیاست محدودیت واردات را با قدرت ادامه داده و واردات دیگر كالاهای غیرضروری كه امكان دارد از قلم افتاده باشد را هم ممنوع كنند.
حل مشكل شوری آب شاید وقتی دیگر...
یكی از موضوعات مهمی كه در خلال روزهای گذشته مطرح شده تجمع گروهی از مردم شهر آبادان برای چندمین بار در جهت مشكل شوری و كمبود آب بود كه از جانب آنها عنوان شد شوری آب به حدی است كه دستگاه های تصفیه آب خانگی توان تصفیه ندارند كه مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان خوزستان عنوان نمود كه پیش بینی می گردد كه مشكل آب شرب آبادان تا اواسط تیرماه به صورت كامل برطرف شود. علاوه بر این ۱۰ هزار بطری آب معدنی در میان مردم توزیع شده كه می تواند این مساله به صورت موقت حلال مشكلات باشد، اما لازم است كه راهكار اساسی در نظر گرفته شود.
رشد صعودی مصرف بنزین در كشور
روند افزایش مصرف بنزین در كشور همچنان ادامه دارد و طبق آخرین آمار، مصرف بنزین از ابتدا تا انتهای خردادماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱.۲ درصد رشد داشته است. بر این اساس، كمترین میزان مصرف در ۱۶ خردادماه به میزان ۶۷ میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر بوده و بیشترین میزان مصرف در ۲۴ خردادماه رخ داده و مردم در این روز ۱۰۳ میلیون و ۴۰۰ هزار لیتر بنزین مصرف كرده اند.





1397/04/04
13:19:37
5.0 / 5
4547
تگهای خبر: شهر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
پلات