كارشناس حمل و نقل خبر داد:

سایه بازار ارز بر نوسازی ناوگان اتوبوسرانی بین شهری

سایه بازار ارز بر نوسازی ناوگان اتوبوسرانی بین شهری

پلات: كارشناس صنعت حمل و نقل با اشاره به اثرگذاری نوسانات ارزی بر نوسازی ناوگان اتوبوسرانی اظهار داشت: در صورت عدم همكاری دولت برای نوسازی ناوگان مسافری، انگیزه استفاده از خودروی شخصی افزایش می یابد.



محمود غلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره اثرگذاری نوسانات ارزی بر نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده ای مسافری و اتوبوس ها اظهار داشت: با شرایطی كه برای نرخ ارز و چند نرخی شدن آن پیش آمده مبحث نوسازی ناوگان مسافری جاده ای برای تولید كنندگان داخلی با ابهام روبرو شده است.
وی افزود: بر مبنای اعلام بانك مركزی تولید كننده برای ترخیص مواد اولیه تولید اتوبوس بین شهری باید مابه تفاوت ارز دولتی و آزاد را پرداخت كند. به این صورت كه قطعات اتوبوس كه با قیمت قبلی ارز وارد و استفاده شده است هم مشمول این بخشنامه شده و تولید كننده باید مابه التفاوت آن بر مبنای نرخ سامانه سنا پرداخت كند، در حالیكه طبق بخشنامه ها همواره نظر به آینده داشته و عطف به ماسبق نمی گردد.
كارشناس نوسازی ناوگان جاده ای خاطرنشان كرد: خیلی از تولید كنندگان داخلی خودروهای عمومی به دنبال این بخشنامه بانك مركزی امكان تولید را نداشته و در صورت داشتن بازار مجبورند كالای خویش را با قیمت بالایی به فروش برسانند.
وی با اشاره به اینكه مقرر است كالاهایی كه قبل از ۱۵ مرداد وارد شده با قیمت قبلی از گمرك ترخیص شود اظهار داشت: هنوز این مورد به تصویب نرسیده و به گمركات و بانكها ابلاغ نشده است. بانكها همچنان از تولید كنندگان، پرداخت مابه التفاوت ارزدولتی و آزاد را مطالبه می كنند.
اكبری با تاكید بر اینكه رقم مورد نظر بانك مركزی برای پرداخت این مابه التفاوت بسیار بالاست، تصریح كرد: این مبادرت به تعطیلی كارخانه های كوچك و بزرگ تولید كننده خودروهای جمعی جاده ای منجر خواهد شد.
وی افزود: اتوبوس یك وسیله حمل و نقل همگانی است كه عموما از جانب اقشار كم درآمد مورد استفاده قرار می گیرد. اگر قرار باشد تولید كنندگان مواد اولیه تولید این وسیله را با قیمت ارز آزاد تهیه كنند مجبور خواهند بود این رقم را در قیمت تمام شده كالا لحاظ كرده كه در نتیجه یا خرید آن برای رانندگان اتوبوس اقتصادی نیست و یا رانندگان مجبورند كرایه جابجایی مسافر را بالا برند كه با كاهش استقبال مردم از حمل و نقل عمومی جاده ای مواجه خواهد شد.
كارشناس صنعت حمل و نقل با اشاره به اینكه هم اكنون قیمت هر دستگاه اتوبوس بین شهری بین ۷۰۰ تا ۸۵۰ میلیون تومان است، تصریح كرد: اگر بخشنامه بانك مركزی در خصوص محاسبه ارز واردات مواد اولیه تولید اتوبوس به نرخ آزاد اجرا شود قیمت هر دستگاه اتوبوس به حدود یك ونیم میلیارد تومان افزایش می یابد. در نتیجه كرایه جابجایی مسافر هم دو برابر خواهد شد.
وی خاطرنشان كرد: این اتفاق سبب خواهد شد تا استفاده از حمل و نقل عمومی كم شده و مردم به استفاده از خودرو شخصی روی بیاورند كه نتیجه نهایی آن هم افزایش تلفات جاده ای، سوانح رانندگی، آلایندگی محیط زیست، مصرف بیشتر سوخت و... خواهد بود.
به گفته اكبری گران شدن اتوبوس نوساز، گرانی اتوبوس های قدیمی را هم به دنبال خواهد داشت كه این اتفاق با تلاش دولت برای نوسازی ناوگان جاده ای در تضاد است.

1397/06/07
13:39:52
5.0 / 5
4920
تگهای خبر: تولید , حمل و نقل , شهر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
پلات