یك عضو كمیسیون عمران مجلس

اجاره بها نباید بیشتر از ۳۰ درصد از سبد خانوار را به خود اختصاص دهد

اجاره بها نباید بیشتر از ۳۰ درصد از سبد خانوار را به خود اختصاص دهد

به گزارش پلات یك عضو كمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تاكید بر این كه اجاره بها نباید بیشتر از ۳۰ درصد سبد خانوار را به خود اختصاص دهد پیشنهاد كرد كارگروهی زیر نظر وزارت راه برای رصد وضعیت بازار مسكن و پیشگیری از نرخ های كاذب تشكیل گردد.


مجید كیانپور در گفتگو با ایسنا با بیان این كه مسكن یك حوزه فرابخشی است و متعلق به یك وزارتخانه یا ارگان خاصی نیست، اظهار نمود: بهترین حالت این است كه كار گروهی زیر نظر وزارت راه یا قوه قضاییه متشكل از وزارت راه، سازمان تعزیرات، مشاوران املاك و نماینده دادستان تشكیل گردد و وضعیت بازار مسكن را رصد كنند تا از نرخ های كاذبی كه در اثر التهاب بازارهای موازی ایجاد می شود جلوگیری شود و نوعی جهت دهی و سیاست دهی در این عرصه داشته باشند.
ایشان در ادامه افزود: هم اكنون مسكن خرید و فروش نمی گردد، ولی هر كسی ملكش را بر مبنای شرایط ذهنی خود قیمت گذاری می كند؛ بنابراین خرید و فروش صورت نمی گیرد قیمت واقعی هم كشف نمی گردد. شاید بهترین حالت این است كه یك بسته حمایتی و سیاستی عرضه شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطرنشان كرد: وزارت راه باید به دنبال این باشد كه شورایعالی مسكن را با حضور عالی ترین مقام اجرایی كه در قانون تعریف شده است تشكیل دهند و نیازهای حمایتی را در شورای هماهنگی سه قوه تصویب كنند. همینطور برنامه های تولید مسكن هم جدی گرفته شود و سیاست گذاری لازم صورت گیرد و در این راه ظرفیت بخش خصوصی هم استفاده گردد.
كیان پور در بخش دیگری از صحبت های خود، تصریح كرد: ما باید نیازسنجی نماییم و بر مبنای ازدواج ها در سال و خود سرپرستان و كسانی كه احتیاج به مسكن دارند نسبت به اعمال سیاست های حمایتی مثل تامین تسهیلات، تسهیلات ودیه، تسهیلات ساخت، معافیت مالیاتی، تامین اجتماعی و بیمه و عوارض ساختمانی بعنوان مشوق در نظر گرفته شود تا بخش خصوصی رغبت به تولید مسكن كند و با شرایطی كه دولت معرفی می كند مسكن را در اختیار دهك های لازم بگذارد. همینطور مسكنی كه بخش خصوصی بدون احتیاج به دولت تولید می كند در اختیار دهك های شش به بالا قرار خواهد گرفت.
این عضو كمیسیون مجلس شورای اسلامی با اشاره به این كه برنامه ریزی و تدبیر مشخصی برای اجاره بهای مسكن وجود نداشته، خاطرنشان كرد: تنها دستوری گفته می شود كه نمی تواند نرخ اضافه شود در حالیكه این ضمانت اجرایی ندارد بنابراین باید یك بسته سیاسیتی و حمایتی برای اجاره بها تهیه شود. برای خانه اولی ها تسهیلات رهن در نظر گرفته شود و دولت از راه بانك مركزی و شورای پول و اعتبار برای كسانی كه نمی توانند خانه تهیه كنند را كمك نماید تا وضع اجاره مسكن آنها سر و سامان بگیرد.
كیان پور با بیان این كه اجاره بها نباید بیشتر از ۳۰ درصد سبد خانوار را به خود اختصاص دهد، اظهار داشت: در غیر این صورت كیفیت زندگی افراد تحت تاثیر قرار می گیرد. من به تازگی خبری خواندم كه روزانه هزار تن زباله تهران كم شده است. این نشان دهنده این است كه سبد خانوار كوچك تر شده و ضروری می باشد ما به كیفیت زندگی و معیشت مردم دقت نماییم. البته بسیاری از مسائل متاثر از تحریم بوده، ولی در موارد زیادی هم خود تحریمی داخلی وجود داشته است.
وی با اشاره به ایجاد موانع برای سرمایه گذاری و تولید كنندگان با بروكراسی سنگین اداری، خاطرنشان كرد: شاید بخشی از این موانع برای كنترل های مضاعف باشد، اما رمق توسعه گرفته می شود و در چنین شرایطی نمی توان موانع تولید و سرمایه گذاری را بر طرف كرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در انتها تصریح كرد: ما زمانی موفق خواهیم بود كه سرمایه كشور به جای این كه در بانك ها رسوب كند یا تبدیل به طلا و ارز شود به سمت صنعت و سرمایه گذاری سوق داده شود و چرخ تولید كشور راه بیفتد؛ بنابراین باید تلاش ما بر این باشد كه رونقی را در تولید كشور ایجاد نماییم.



1398/03/12
15:43:06
5.0 / 5
4348
تگهای خبر: بازار مسكن , تولید , جت , خانه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
پلات