شریعتمداری:

بساط قراردادهای سفید امضا برچیده می شود

بساط قراردادهای سفید امضا برچیده می شود

به گزارش پلات وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: الكترونیكی كردن شكایات و قراردادهای كار در دستور كار قرار دارد و با انجام این مهم اساسا بساط قراردادهای سفید امضا كاملا برچیده می شوند.


به گزارش پلات به نقل از ایسنا، محمد شریعتمداری در نشست با تشكل های كارگری و كارفرمایی استان مركزی بیان كرد: دو سال پیش در استانداری مركزی و در سمت وزیر صمت تصمیماتی برای صنایع استان مركزی همچون هپكو اتخاذ شد، اما با رفتن من از وزارت صمت این تصمیمات اجرایی نشد.
شریعتمداری اشاره كرد: تصمیمات اجرایی نشد و این امر نشان از آن دارد كه خوبی نمی شنویم و خوب نمی بینیم. در واقع همه ما در اتفاقات امروز هپكو و آذرآب سهیم هستیم، صنایع گرفتار اشكالات ساختاری هستند، اما رفع آنها دشوار نیست و جامعه كارگری استان نیز بهترین راهكارها را ارائه دادند، اما كم شنوا و كم بینا بودیم.
وی با اشاره به اینكه حق با كارگران است، اظهار داشت: زمانی كه پیگیری ها و راهكارهای قانونی را نمی شنویم و نمی بینیم، كارگری كه كارد به استخوانش رسیده كاری می كند كه حتی شورای كار صنایع هم نمی توانند برای كنترل شرایط اقدامی انجام دهند، مسلما این شرایط و رفتارها خوب نیست، اما باید پرسید چرا این اتفاقات رخ می دهد؟ اساسا ریشه در ناشنوایی و كم بینایی سیستماتیك ما دارد و اگر تصمیم گیری درست و به موقعی انجام می گرفت، امروز این شرایط حادث نمی شد.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی اشاره كرد: در واگذاری ها دقت نكردیم. آذرآب یك صنعت صنعت ساز است و برای واگذاری آن باید فكر و دقت، عقلانیت و خرد و تدبیر به كار گرفته می شد. اشتباه كردیم و حتما باید اشتباهات را جبران نماییم.
وی با اشاره به اینكه برای كارگران حقوق و دستمزد مهم می باشد، اما مهمتر از آن این است كه كارگران به یك كوه تكیه كنند، بیان كرد: مطالبه كارگران این است كه مالكیت مطمئن و مستمر در یك شركت حاكم باشد و این امر اساسا اطمینان، آرامش و تولید را به دنبال دارد. امروز كه فشار نظام استكباری بیشتر از هر زمانی است و نمی توانیم ماشین آلات و تجهیزات راهسازی و معدنی وارد نماییم باید روز بره كشان هپكو باشد، امروز كه نمی توانیم بویلر و... وارد نماییم روز كار آذرآب است و اگر بگوییم برای هپكو و آذرآب كار نیست حرف مسخره ای است.
شریعتمداری اظهار داشت: طبق اعلام مدیرعامل بانك كشاورزی كه سهامدار عمده شركت آذرآب است، هم اكنون آذرآب ۴۵۰ میلیارد تومان قرارداد در حال كار و ۶۰۰ میلیارد تومان قرارداد در شرف انعقاد دارد، اتفاقا این اعداد و ارقام عجیب نیست چونكه این شركت توان و تخصص ساخت و تولید را دارد و كشور هم به این تولیدات نیازمند است. اگر مپنا سهام آذرآب را تحویل بگیرد كارگران به یك كوه تكیه خواهند داشت و حتی برای دو ماه حقوق معوق نیز نگران نخواهند بود چون تولید جریان خواهد داشت.
وی با تاكید بر اینكه كارگران كار می خواهند و احتیاجی به صدقه ما ندارند، اضافه كرد: باید این مشكل ناشنوایی و نابینایی را حل نماییم تا نگران فریاد كارگران نباشیم. اگر سازمان خصوصی سازی در زمان واگذاری ها مكلف باشد و مسئولیت بپذیرد باید پا به پای شركت های واگذار شده پیش برود، در غیر این صورت اساسا صنایع خصوصی سازی شده زمین می خورند.
وزیر كار اظهار نمود: امسال ۳۶.۵ درصد افزایش دستمزد محقق شده كه بی سابقه بود، اما افزایش قیمت ها به شكلی بود كه كارگری كه امروز حقوق و دستمزد دریافت می كند به سختی گذران زندگی می كند چه برسد به كارگری كه دوماه حقوق دریافت نمی كند، هرچند كه امروز شرایط بهبود یافته و از سرعت رشد نرخ تورم كاسته شده است، اما به هر حال شرایط برای كارگران دشوار است و متاسفم كه چنین اتفاقاتی رخ داده و باید جلوی آن گرفته شود.
وی با اشاره به اینكه در قبال صنایع استان مركزی آنچه در حیطه وظایف وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی باشد انجام خواهیم داد، اضافه كرد: پیشنهادات و راهكارهای مطرح شده معقول و امكانپذیر بود و حتی در بحث چهار درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور نیز با راهكارهای استان موافق هستم.
وی با تاكید بر اینكه كار بازنشستگان صنایع استان مانند هپكو و آذرآب نباید درگیر امروز و فردا شود و باید بدون فوت وقت كارگرانی كه موعد بازنشستگی آنها فرا رسیده و حتی چندماه بیشتر در شركت ها مانده اند از كار جدا شوند، اظهار داشت: در بعد ملی نیز بعنوان جانشین فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی در استان مركزی زبان گویا و گوش شنوای كارگران برای انتقال موضوعات به مسئولان هستم و قول می دهم كه با سه وزیر كشور و معاون حقوقی رئیس جمهور و وزیر دادگستری جلسه داشته باشیم و سوژه دستگیری كارگران را پیگیری كنم و خواسته كارگران را عملی نماییم.
شریعتمداری افزود: ما نمی خواهیم یك روز هم مشكلی برای كارگران به وجود آید، وزارت كار از حقوق كارگر و كارفرما دفاع می كند چونكه اصل كار را محترم می شماریم.
وی درباب وضعیت قراردادهای كاری اشاره كرد: كارهایی كه جنبه مستمر دارند نباید درگیر قراردادهای موقت باشند بلكه باید با اینگونه قراردادها برخورد شود و در این عرصه وزارت كار مدافع كارگران است. كارفرما باید از قراردادهای سفید امضا بترسد، همین طور الكترونیكی كردن شكایات و قراردادها در دستور كار قرار دارد و با انجام آن اساسا قرارداد سفید امضا كاملا برچیده می شود.
وزیر كار بیان كرد: جامعه كارگری جزو مظلومترین و نجیب ترین اقشار جامعه است و با حداقل ها می سازد، ما مسئولان به آنها بدهكاریم چونكه با همه توان در كنار انقلاب ایستادند، ضد انقلاب تلاش بسیاری می كند كه در این قشر نفوذ كند و آنها را مقابل انقلاب بشوراند.
وی اظهار داشت: برای سال ۹۸، بودجه (درآمد) عمومی دولت ۴۰۷ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شد، در مجلس با پیش بینی های مثبتی كه انجام شد، این رقم به ۴۷۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا كرد، اما در قدم بعدی بیان شد كه این رقم تا ۳۸۰ هزار میلیارد قابلیت استحصال دارد و امروز صحبت از ۳۰۱ هزار میلیارد تومان است، مسلما اگر من امروز دنبال منابع برای تولید ۲۴۰۰ دستگاه ماشین آلات توسط هپكو باشم بیان می شود كه همان اتفاقی كه برای ۴۷۰ هزار میلیارد تومان افتاد برای این منابع هم رقم خورد.
شریعتمداری با اشاره به اینكه مشكلات را نمی توان با وام گرفتن حل كرد، اضافه كرد: با اینحال معتقدم اگر لازم باشد باید وام گرفت تا حقوق كارگران آذرآب پرداخت گردد. امروز مذاكراتی با مدیران صورت گرفت و امیدوارم بزودی مسائل حل و فصل شود.




منبع:

1398/07/30
10:30:13
5.0 / 5
4207
تگهای خبر: تخصص , تورم , تولید , جامعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
پلات