نایب رئیس مجلس:

باید ممنوعیت سفت و سختی در صادرات خوراك پتروشیمی ایجاد شود

باید ممنوعیت سفت و سختی در صادرات خوراك پتروشیمی ایجاد شود

به گزارش پلات همدان نایب رییس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: باید ممنوعیت سفت و سختی در صادرات خوراک پتروشیمی ایجاد نماییم و تا زمانی که خود کارخانجات ما نیازمند این خوراک هستند باید در داخل مصرف شود.


سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی پنجشنبه ۱۶ بهمن ماه در بازدید از پتروشیمی هگمتانه همدان، اظهار نمود: در پتروشیمی هگمتانه بعنوان زنجیره میانی، PVC با استاندارد پزشکی برای مصرف در صنایع پزشکی ایجاد می شود که در کشور و منطقه غرب آسیا بی نظیر است و امیدواریم صنایع بالادست و پایین دست آن هم توسعه پیدا کند.
وی افزود: مساله خوراک هم یک مساله جدی در مجموعه صنایع ماست به طوریکه صنایع فولادی و پتروشیمی ما مساله خوراک دارند که تغییر سیاست های مداوم و تعهد صنایع بالادستی به منظور تأمین خوراک برای صنایع پایین دستی مشکل بوجود آورده است.
نایب رئیس مجلس خاطرنشان کرد: در زنجیره تولید ارزش یعنی از ماده خام اولیه تا بخش میانی یا بین واسط در تبدیل خوراک تا زنجیره پایین دست ما تا زمانی که مصرف در صنایع داخلی داریم، نباید صادرات داشته باشیم. در واقع اجازه صادرات با هدف تأمین ارز خیلی خیلی وسوسه برانگیز برای خود دولت، وزارت نفت و صنایع پتروشیمی بزرگ بوده و این مشکل بوجود آورده است.
وی افزود: چند روز پیش یزد بودم و صنایع نساجی که از محصولات پتروشیمی استفاده می کردند مشکل خوراک داشتند، هم اکنون پتروشیمی هگمتانه هم همین مشکل را دارد، به نظر یک مشکل فراگیر است و با عنایت به ارزش صادراتی که این خوراک دارد و به دلیل قیمت ارز در بازار تمایل صادرات وجود دارد.
قاضی زاده هاشمی بیان نمود: به نظر باید ممنوعیت سفت و سختی در صادرات خوراک ایجاد نماییم و تا زمانی که خود کارخانجات ما نیازمند این خوراک هستند، باید در داخل مصرف شود و اگر تولید مازاد داشتیم مثلا سنگ آهن، گاز و مواد اولیه مازاد پتروشیمی بود، آن موقع صادرات اتفاق بیفتد البته باید در این حوزه با دولت به جمع بندی برسیم. در ضمن اینکه کجا مازاد تولید داریم و کجا نداریم هم محل بحث است و باید دید اوضاع چگونه است. در خوراک پتروشیمی به نظر نه تنها مازاد نداریم، کمبود هم داریم.
وی اذعان کرد: به نظر می آید نسبت به سرمایه گذاری، بخش های مختلف صنعت با همدیگر رشد پیدا نکرده است، یعنی در بالادست به اندازه بخش میانی رشد نداشته ایم و بعد در پایین دست کمتر، در واقع بخشی از زنجیره را خیلی بزرگ کرده ایم و مجوزهای فراوان داده ایم و قبل و بعدش را درست ندیده ایم که آنها هم باید کامل شود.
نماینده مردم همدان در مجلس هم در این بازدید درباره جذب نیروهای غیربومی در پتروشیمی اظهار داشت: نیروهای بومی و غیربومی داریم اما حالا دغدغه اصلی بحث خوراک پتروشیمی است که دنبال کردیم. در استان گاهی کارشناس خبره خوب در داخل داریم که باید از آنها استفاده گردد البته گاهی هم باید از جای دیگر برای پیشرفت صنایع و اینکه کارگاه های ما نخوابد، استفاده گردد.
حجت الاسلام احمدحسین فلاحی ضمن اشاره به مشکل اشتغال در استان مطرح کرد: علت اینکه فریاد می زنیم که باید بخش خصوصی را توسعه داده و جوانان را مشغول به کار نماییم این است که از مهاجرت گسترده آنها به تهران و سرگردانیشان جلوگیری کرده و از توانمندی هایشان در استان استفاده نماییم.
وی اضافه کرد: باید در این راستا شرکتهای نیمه کاره و بعضاً تعطیل را راه بیندازیم و شرکت هایی چون پتروشیمی هگمتانه را توسعه دهیم تا جوانان بتوانند هر چه بهتر در کنار خانواده هایشان امرار معاش کنند و زندگیشان سروسامان بگیرد.
نایب رئیس مجلس در ادامه سفر نیم روزه خود به استان همدان از گلخانه های شهرستان فامنین بازدید کرد و اظهار داشت: باید اعتباراتی تحت عنوان یارانه تسهیلات بانکی برای توسعه کشت گلخانه ای اختصاص پیدا کند و برای هر استانی سهمیه ای درنظر گرفته شود که وزارت جهادکشاورزی تقسیم می کند و طبیعتاً استان ها بین شهرستان هایشان تقسیم و آنرا جذب می کنند.
وی تصریح کرد: تلاش باید بر این باشد که شهرستان هایی که در توسعه کشت گلخانه ای عقب مانده اند، خودشان را برسانند. بعنوان مثال شهرستان فامنین آنطور که شنیده ام عقب افتادگی تاریخی در این حوزه داشته که طی یکی دو سال قبل اقدامات خوبی با قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه در این منطقه انجام شده اما با عنایت به این که زیرساخت این شهرستان کشاورزی است در ابتدا باید توسعه کشت گلخانه ای صورت گیرد سپس توسعه صنایع مبدل هم به آن اضافه شود.




منبع:

1399/11/18
10:44:07
0.0 / 5
864
تگهای خبر: استاندارد , تولید , جت , خانه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
پلات