معاون وزیر راه و شهرسازی خبر داد

امكان ویرایش در سامانه املاك و اسكان فراهم می شود

امكان ویرایش در سامانه املاك و اسكان فراهم می شود

به گزارش پلات معاون وزیر راه و شهرسازی ضمن اعلام اینکه استقبال مناسبی از سوی هموطنان برای ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان شده است، اظهار داشت: بزودی امکان ویرایش اطلاعات در سامانه فراهم می شود.


محمود محمودزاده در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: بررسی ها نشان داده است که در همین روزهای ابتدایی استقبال مناسبی از سوی هموطنانی که آخرین رقم کد ملی آنها ۹، ۸، ۷ و ۶ بوده برای ثبت اطلاعات ملکی خود در سامانه املاک و اسکان شده و روز شنبه آماری را در این خصوص عرضه می نماییم. خیلی از رکوردها ثبت شده و برخی دیگر هم از راه تلفن و چت آنلاین در حال تکمیل اطلاعات خود هستند. بزودی امکان ویرایش اطلاعات هم فراهم می شود و کسانی که ثبت نام می کنند تا دو ماه آینده امکان ویرایش خواهند داشت.
وی ادامه داد: ابهامات و سوالاتی هم که گاها در ذهن مردم ایجاد می شود هم در اصلاحیه ماده ۵۴ قانون مالیات های مستقیم و هم در سامانه پاسخ داده شده است. مسئله ای که لازم است به آن تاکید نماییم این است که هدف اصلی دولت از طریق اندازی سامانه املاک و اسکان، نه کسب درآمدهای مالیاتی بلکه شناسایی وضع موجود مسکن کشور برای برنامه ریزی است. در واقع مالیات، هدف نیست بلکه ابزاری برای رسیدن به هدف است.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: طی هشت ماه گذشته که سامانه اجرایی شده متوجه شدیم که حدود ۹ میلیون مستاجر داریم و حدود ۱۱ میلیون خانوار فقط یک واحد مسکونی در تملک دارند. این مورد اهمیت سامانه و مفید بودن آنرا نشان داده است. خواست عمومی این است که مبحث مسکن کشور حل شود. نخستین گام شناخت از راه این سامانه است تا امکان برنامه ریزی فراهم گردد.
محمودزاده با اشاره به اینکه جرایم مالیاتی صرفاً مشمول واحدهای خالی می شود، اظهار داشت: امکان دارد یک نفر ده ها واحد مسکونی داشته باشد که اجاره داده و اگر در تهران کمتر از ۱۵۰ متر و در شهرستان کمتر از ۲۰۰ متر مربع باشد، هیچ نوع مالیاتی پرداخت نخواهد کرد. در واحدهای بزرگتر هم اگر مستاجر ساکن باشد فقط مشمول مالیات متعلقه می شود که قبلا هم در قانون مالیات های مستقیم وجود داشته است. مسلما کمتر کسی واحد مسکونی خویش را خالی نگه می دارد، چونکه توجیه اقتصادی ندارد.
وی درباره نحوه مواجهه با موارد احتمالی که اطلاعات سکونتی خویش را ثبت نمی کنند یا اطلاعات اشتباه می دهند، اظهار داشت: در اصلاحیه ماده ۵۴ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم پاسخ این گونه شبهات داده شده است که ما فقط مواد قانون را نقل می نماییم. کسی که اطلاعات نادرست بدهد یا ثبت نکند خانه او بعنوان واحد خالی تلقی می شود، چونکه ما از راه سامانه با خیلی از دستگاههای مرتبط، متصل هستیم. در یکی - دو روز آینده به سازمان ثبت اسناد و املاک هم وصل می شویم و اطلاعات را به دست می آوریم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه اجرای ماده ۵۴ اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم به نفع اکثریت جامعه است، اظهار داشت: اعمال مالیات خانه های خالی بر مبنای ضرایب شش برابر، ۱۲ برابر و ۱۸ برابر از زمان ابلاغ قانون در اواخر سال ۱۳۹۹ است. یعنی واحدهایی که از سال ۱۳۹۴ خالی بوده بر مبنای ضرایب قانون سال ۱۳۹۴ اعمال مالیات می شود.
محمودزاده تصریح کرد: هر چیزی که امکان برنامه ریزی را برای کشور ایجاد نماید به نفع همه است. ازاین رو مردم هیچگونه نگرانی از ثبت اطلاعات نداشته باشند. هدف اصلی ما بهبود وضعیت بازار مسکن می باشد و اطمینان می دهیم که با همکاری هموطنان مشکلات حوزه مسکن حل شود. هموطنان با اطمینان خاطر اطلاعات خویش را درج کنند. موارد استثنایی هم که جواب آن از راه تلفن و پاسخگویی آنلاین پاسخ داده نمی گردد به صورت جداگانه بررسی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه درآمدهای مالیاتی از راه خانه های خالی به صندوق ملی مسکن می رود، اظهار داشت: این درآمدها برای تأمین مسکن اقشار کم درآمد هزینه می شود. اغلب افراد جامعه شامل مالک و مستاجر از عرضه اطلاعات حوزه مسکن انتفاع مستقیم می برند. مسکن بزرگترین بخش از سبد خانوار را تشکیل می دهد که تا کنون برنامه ریزی برای این حوزه بر مبنای آزمون خطا بوده و راه اندازی سامانه املاک و اسکان نخستین گام برای شناخت وضع موجود از مسکن کشور است.
ازاین رو گزارش، ثبت اطلاعات ملکی و سکونتی خانوارها در سامانه املاک و اسکان به نشانی amlak.mrud.ir از روز پنجشنبه (۱۹ فروردین) شروع شده است. کلیه سرپرستان خانوار شامل شهری و روستایی، مالک و مستاجر و تمامی مالکین واحدهای مسکونی مکلف هستند که اطلاعات محل سکونت (اقامتگاه) و املاک تحت مالکیت خود (با مالکیت های رسمی، وکالتی، تعاونی شهری و روستایی) را ظرف مدت دو ماه از تاریخ ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ در سامانه املاک و اسکان درج کنند.
در مرحله اول زمان بندی رفتن به سامانه ملی املاک و اسکان بر مبنای آخرین رقم کد ملی سرپرست خانوار است اما از ۱۰ اردیبهشت تا ۱۹ خرداد تمامی کدهای ملی قابلیت ثبت نام دارد.
از روز ۱۹ فروردین تا ۹ اردیبهشت افرادی که آخرین رقم کد ملی آنها به ترتیب ۹، ۸، ۷، ۶، ۵، ۴، ۳، ۲، ۱ و صفر است به ترتیب هرکدام دو روز فرصت نام نویسی دارند. سپس همانطور که گفته شد از روز ۱۰ اردیبهشت تا ۱۹ خردادماه تمامی افراد می توانند اطلاعات ملکی خویش را ثبت کنند.




منبع:

1400/01/27
16:02:39
5.0 / 5
940
تگهای خبر: اقامت , بازار مسكن , ثبت نام , جامعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
پلات