مشاور رئیس جمهور خبر داد

سرمایه گذاری ۱۱ هزار میلیاردی در مناطق آزاد كشور

سرمایه گذاری ۱۱ هزار میلیاردی در مناطق آزاد كشور

به گزارش پلات ایسنا/البرز مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اظهار داشت:  اینكه اقدامات مثبت مناطق ویژه كشور مورد هجمه ارگان های داخلی قرار گرفته سوال برانگیز است.



مرتضی بانك در بازدید از منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام كه امروز چهارشنبه چهارم دی ماه انجام شد، با اشاره به موقعیت جغرافیایی فرودگاه پیام و نزدیكی آن به پایتخت، اظهار نمود: باید فرهنگ جدیدی برای شناسایی مناطق آزاد و ویژه در كشور ایجاد شود.

به گزارش پلات به نقل از ایسنا، ایشان در ادامه با تاكید بر ضرورت ایجاد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، عنوان كرد: كشورهای مختلف در جهت ایجاد این فضاها به صورت جدی تلاش می كنند.

وی تصریح كرد: ایجاد اكوسیستم های ویژه اقتصادی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد چون كه به رشد و توسعه ابعاد مختلف تجاری كمك می نماید.

این مسئول با اشاره به اینكه در ۵۰ سال گذشته توسعه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مورد توجه قرار گرفته اظهار داشت: حدود ۱۴۰۰ منطقه ویژه و آزاد اقتصادی در سال های اخیر در دنیا بوجود آمده و جالب اینجاست خیلی از این مناطق در كشورهایی با اقتصاد آزاد بوجود آمده اند.

بانك با اشاره به اینكه ایران طی سال های اخیر در ایجاد مناطق آزاد اقتصادی اقدامات موثری انجام داده است، اظهار داشت: عملكرد مناطق آزاد ویژه اقتصادی مثبت و موثر بوده اما خروجی آنها به خوبی بیان نشده است.

وی با اشاره به اینكه هر یك از مناطق ویژه باید مظهر صادرات و تولید باشند، تصریح كرد: برنامه هایی كه برای هر منطقه پیشبینی شده است باید بر مبنای اولویت اجرایی شود.

بانك اظهار داشت: اینكه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به چه میزان عملكرد مناسبی داشته اند، باید به صورت كلی بررسی شود اما مجموع اقدامات آنها قابل دفاع است.

مشاور رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت منطقه ویژه اقتصادی پیام توضیح داد: منطقه ویژه اقتصادی پیام اقدامات حمل و نقلی، لجستیكی و... بسیاری انجام داده و الان به سمت صنایع پاك در حركت است كه مجموع این عوامل نشان داده است این مجموعه تا كنون عملكرد مناسبی داشته است.

وی تصریح كرد: طی دو سال قبل بیشتر از ۱۸۰۰ اشتغال جدید در منطقه آزاد اقتصادی فرودگاه پیام بوجود آمده است.

وی تصریح كرد: با بهره برداری از ۱۱۰ شركت تولیدی جدید در منطقه ویژه اقتصادی پیام بیشتر از چهار شغل مستقیم در این منطقه ایجاد می شود.

وی با اشاره به ظرفیت صادراتی تصریح كرد: سالانه ۴۵ تا ۴۸ میلیارد دلار در كشور صادرات داریم كه حدودا ۲۵ میلیارد از آن پتروشیمی است و بیشتر آن در مناطق ویژه تولید می شود.

وی اظهار داشت: تا آخر سال آینده بیشتر از ۳۰۰ هكتار فضای گلخانه ای در حوزه تولیدات كشاورزی ایجاد می شود و تا كنون مجموعه ۱۰۰ هكتاری گلخانه ای بوجود آمده كه ۵۰ هكتار از آن سال آینده به بهره برداری می رسد.

بانك با اشاره به اینكه ۱۸۰۰ واحد صنعتی در مناطق آزاد كشور فعال اند و برای بیشتر از نیم میلیون نفر اشتغال بوجود آورده اند، تصریح كرد: این واحد ها كمتر از ۰.۵ درصد از كشور را اشغال كرده اند.

وی اظهار داشت: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در دنیا با زیرساخت های مناسب راه اندازی می شوند و فعالیت می نمایند اما در ایران به این صورت نبوده بلكه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با درآمد خود زیرساخت سازی كرده اند.

بانك تصریح كرد: شرایط ویژه اقتصادی كشور، تحریم ها و نوسانات بین المللی در فعالیتهای اقتصادی موثر است.

وی با اشاره به اینكه ظرفیت های مناطق ویژه كشور پرارزش است، افزود: اینكه اقدامات مثبت مناطق ویژه كشور مورد هجمه ارگان های داخلی قرار گرفته سوال برانگیز است.

وی اظهار داشت: با عنایت به شرایط كشور، سرمایه گذاران بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در مناطق آزاد اطمینان خاطر بیشتری دارند؛ سال قبل در مناطق آزاد حدودا ۷ هزار میلیارد و امسال حدودا ۱۱ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت گرفته و این خبر از رشد صعودی سرمایه گذاری ها در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی دارد.

بانك خاطرنشان كرد: بستر هایی فراهم شده كه در جهان بگوئیم ظرفیت هایی برای سرمایه گذاران خارجی یجاد شده و باید افتخار كرد كه سرمایه گذاران خارجی در این ظرفیت ها سرمایه گذاری كنند.

وی در بخش دیگری با تاكید بر ضرورت فعال كردن تمام ظرفیت فرودگاه پیام، اظهار داشت: ظرفیت فرودگاه پیام باید به صورت كامل به بهره برداری برسد تا شاهد رشد اقتصادی البرز باشیم.


1398/10/05
15:25:47
5.0 / 5
4297
تگهای خبر: تولید , حمل و نقل , خانه , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
پلات