در جلسه شورای عالی اشتغال

رئیسی: ایجاد اشتغال پایدار اولویت اصلی کشور و ماموریت جدی دولتمردان است

رئیسی: ایجاد اشتغال پایدار اولویت اصلی کشور و ماموریت جدی دولتمردان است

به گزارش پلات، رییس جمهور ارزیابی کیفیت انجام وظایف دستگاه های متولی و مسیر طی شده برای اشتغال زایی در سالهای اخیر را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: باید لطمه شناسی شود که چه اشکالاتی در نحوه تدوین و ابلاغ دستورالعمل ها و همین طور روند اجرای این بخشنامه ها و دستورات بوده است تا باردیگر گرفتار همان مشکلات گذشته نشویم.


به گزارش پلات به نقل از ایسنا، سید ابراهیم رئیسی در چهارمین جلسه شورای عالی اشتغال در دولت سیزدهم، اشتغال را اولویت اصلی کشور و ماموریت جدی دولتمردان برشمرد و به بیان سفارش هایی به همه دستگاهها در راستای ایجاد اشتغال پایدار و کاهش بیکاری در کشور پرداخت.
«توجه به ظرفیتهای بخش خصوصی و تعاونی» اولین سفارش رییس جمهور به دولتمردان در حوزه اشتغال زایی بود که رئیسی در این رابطه تاکید کرد: نگاه به ظرفیت ها و زمینه های اشتغال زایی باید توسعه یابد. واگذاری امور به مردم و ارائه تسهیلات حمایتی به کسانی که می خواهند در راستای کسب و کارهای خرد شرکت تعاونی ایجاد کنند، نتایج خوبی برای کشور خواهد داشت.
رئیسی اضافه کرد: نگرش به تعریف اشتغال زایی هم باید تغییر کند و نباید فقط کار اداری و پشت میزنشینی به عنوان شغل در نظر گرفته شود، بلکه لازم است به اشتغال در همه حوزه های تولیدی همچون کشاورزی و صنعت توجه ویژه شود.
رییس جمهور در بخش دیگری از سخنانش ارزیابی کیفیت انجام وظایف دستگاه های متولی و مسیر طی شده برای اشتغال زایی در سالهای اخیر را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: باید لطمه شناسی شود که چه اشکالاتی در نحوه تدوین و ابلاغ دستورالعمل ها و همین طور روند اجرای این بخشنامه ها و دستورات بوده است تا باردیگر گرفتار همان مشکلات گذشته نشویم.
رئیسی با اعلان اینکه ارائه گزارش و آمار خوب است، اما باید تحلیل آماری داشته باشیم، اشاره کرد: مهم تر از بیان ارقام و اعداد، بررسی این مسئله است که چرا عملکرد بعضی دستگاهها در اشتغال زایی ضعیف بوده و یا بررسی شود که چگونه برخی دیگر از دستگاهها از برنامه جلوتر هستند تا سایر بخش ها از تجربیات آنها بهره گیرند.
رییس جمهور تصویب اعتبارات را هم مشمول بررسی دانست و گفت: باید ارزیابی نماییم که سال قبل چه میزان بودجه به مجلس پیشنهاد دادیم و چه میزان از آن در مجلس تصویب شده و اختصاص یافته و چه میزان از بودجه مصوب و اختصاص یافته عملیاتی شده است.
رئیسی اضافه کرد: اگر بودجه غیرواقعی دیده شود، بطور قطع در اجرا تأثیر منفی خواهد داشت و برای پیش گیری از این مسئله باید هم در بودجه ریزی و هم در تدوین دستورالعمل ها دقت شود تا امکان تحقق آنها وجود داشته باشد.
رییس جمهور در همین خصوص تعیین تکلیف برای بانکها را نیز یاد شده قرار داد و با اشاره به مقدورات و معذورات بانک ها، گفت: بانکها تسهیلات تکلیفی مختلفی پرداخت می کنند که اگر گردش مالی و توان پرداخت آنها مورد توجه قرار نگیرد، الزام به پرداخت تسهیلات جدید برای آنها تکلیف مالایطاق خواهد بود.
رئیسی امکان سنجی مالی بانکها را در تعیین تکلیف برای آنها بسیار مهم دانست و اظهار داشت: اگر بانکی توان پرداخت تسهیلات نداشته باشد و ما بدون توجه به واقعیت ها تکلیف خارج از توان برای آنها بگذاریم سبب بدبینی و نارضایتی در افکار عمومی می شود.
رییس جمهور در عین حال با اعلان اینکه نباید اجازه داد هیچ کس مغایر با قانون عمل کند، متذکر شد: اگر بانکی توان پرداخت تسهیلات داشت، اما به ابلاغیه ها بی توجه بود و به تعهداتش در پرداخت تسهیلات عمل نکرد نیز باید با جدیت با این تخلف برخورد شود و دراین زمینه تفاوتی بین بانکهای دولتی و خصوصی نیست.
رئیسی به همین دلیل دبیرخانه شورای عالی اشتغال و دستگاه های ذیربط را مکلف کرد با فوریت دستورالعمل پرداخت تسهیلات اشتغال برای سال جاری را تدوین و نهایی کنند که حداکثر تا پانزدهم خردادماه به بانکها ابلاغ شود.
رییس جمهور اشاره کرد: در تصمیم گیری ها و اختصاص اعتبارات باید شفاف عمل شود تا کارها دقیق و با سرعت پیش بروند.
رئیسی با اشاره به گزارش وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در عملکرد خوب استانداران در ایجاد یک میلیون شغل در سال گذشته، برطرف نمودن دغدغه مردم در عرصه اشتغال را وظیفه همه ارکان دولت دانست.
رییس جمهور در همین راستا دستگاه های عضو در شورای عالی اشتغال را مکلف کرد مصوبات این شورا را با جدیت پیگیری کنند تا اتفاقات مهمی در حوزه اشتغال زایی و کاهش بیکاری در کشور رقم بخورد و در جلسات آتی گزارش های امیدبخش به مردم داده شود.
در چهارمین جلسه شورای عالی اشتغال در دولت سیزدهم که هشتاد و پنجمین جلسه شورای عالی اشتغال کشور است و استانداران سراسر کشور و روسای شورای اشتغال استانها نیز بصورت ویدئو کنفرانس در نشست حضور داشتند، استانداران فارس، کردستان و لرستان با ارائه گزارش وضعیت اشتغال، برنامه ها، چالش ها و نیازهای استانهای خود در راستای رونق اشتغال را تشریح کردند.
همین طور مسئولان وزارت اقتصاد، کمیته امداد، سازمان بهزیستی، بنیاد برکت ستاد اجرائی فرمان امام(ره)، سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، صندوق نوآوری و شکوفایی و بنیاد شهید و امور ایثارگران گزارشی از اقدامات خود در راستای اشتغال زایی در سال ۱۴۰۱ و برنامه هایشان برای سال ۱۴۰۲ ارائه کردند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این جلسه که ۶ مصوبه برای پشتیبانی از طرح های اشتغال زا، مهارت آموزی و تکالیف دستگاهها برای رونق اشتغال داشت، گزارشی از عملکرد بانکها در پرداخت تسهیلات تکلیفی اشتغال و همین طور کارنامه دستگاهها و استانداری ها ارائه کرد.
در این نشست قرار شد که تسهیلات طرح های مصوب موجود در سامانه جامع تسهیلات اشتغال کشور تا پایان تیرماه پرداخت شوند.
همین طور قرار شد وزارت علوم با همکاری معاونت علمی و سایر دستگاهها برنامه اجرائی برای رفع بیکاری فارغ التحصیلان را در اسرع وقت ارائه و اجرا کنند.
در این نشست برنامه های اجرائی نهادهای حمایتی (کمیته امداد، بنیاد برکت و سازمان بهزیستی) و صندوق نوآوری و شکوفایی ارائه و تصویب گردید.
برمبنای مصوبه دیگر این جلسه وزارت تعاون موظف شد با همکاری سایر دستگاهها، طرح مهارت آموزی ویژه سنین ۱۳ تا ۱۸ سال را در تابستان امسال برای دانش آموزان و بازماندگان از تحصیل اجرا نماید و بانک مرکزی نیز موظف شد که ابهام قانونی بند ب تبصره ۱۶ سال ۱۴۰۱ را که به جز ۸ بند الف تبصره ۱۸ امسال تسری یافته است، ظرف یک هفته پس از ابلاغ مصوبات حل کند.
همین طور قرار شد منابع نهادهای حمایتی در سطح استانها باتوجه به منابع در اختیار افزایش یابد.




منبع:

1402/03/05
14:01:36
5.0 / 5
352
تگهای خبر: تولید , جت , خانه , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
پلات