زنگ خطر برای نیروی كار ایرانی
پلات: بعد از آن كه اتباع بیگانه به تدریج مهارت هایی در كارگری، كشاورزی و صنعت به دست آوردند، حالا به تدریج وارد بخش های مدیریتی هم شده اند و به نظر می رسد زنگ خطر برای رشد نرخ بیكاری به صدا درآمده است.
به گزارش پلات به نقل از ایسنا، در شرایطی كه اقتصاد ایران درگیر مسائلی همچون نوسانات نرخ ارز و خروج آمریكا از برجام شده است، اتباع بیگانه به مهارت هایی در فعالیت های خدماتی، صنعتی و حتی مدیریتی دست یافته اند. مثلا آمار رسمی مهاجران افغان در ایران برپایه سرشماری ۱۳۹۵ بالغ بر ۱ میلیون ۵۸۳ هزار نفر عنوان شده اما مدیركل امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت كشور، تعداد افغانی هایی كه به شكل قانونی و غیرقانونی در ایران حضور دارند را ۳ میلیون نفر عنوان كرده و گفته كه در واقع ۱۱ درصد افغان ها در ایران زندگی می كنند.
با عنایت به مسایلی مانند جنگ و مسائل اقتصادی، ساماندهی مهاجرین از كشورهایی كه به ایان می آیند در ایران وظیفه ای انسانی به حساب می آید، اما به نظر می رسد در شرایطی كه شهروندان ایرانی با نرخ بیكاری ۱۲.۱ درصد مواجهند، افزایش تعداد نیروی كار خارجی در ایران زنگ خطری برای بالا رفتن نرخ بیكاری باشد. بخصوص كه حالا شنیده می گردد نیروهای كار اتباع بیگانه در حال شیفت از سمت خدمات به سمت مدیریت است.
روز گذشته ۲۳ اردیبهشت در گزارشی عنوان شد كه اتباع بیگانه در ایران مشغول پرورش شترمرغ هستند. امروز هم در خبرها آمده كه اداره كارواش ها هم به دست اتباع بیگانه افتاد! داوود امیری ـ رییس كانون شورای اسلامی كار خراسان شمالی ـ در این باره گفته است: اگر ورود مهاجرین و اتباع بیگانه به صورت جدی ساماندهی نشود، زمانی می رسد كه اتباع بیگانه به كارفرمای نیروهای كار ایرانی تبدیل خواهند شد.
اگر به اشتغالزایی توجه نشود چه می شود؟
"مسئله اصلی امروز كشور اشتغال است كه اگر به این بخش توجه نشود معلوم نیست چه بلای سركشور می آید". این جمله را معاون توسعه روستایی مناطق محروم وزارت تعاون كار و رفاه اجتماعی گفته است. رضوی بیان كرده "توسعه مناطق مركزی شهر سبب عدم توسعه مناطق روستایی شده و سبب تولید حاشیه نشینی در شهرها می گردد.
تولید خودرو ۱۷.۵ درصد افزایش یافت
سری هم به وضعیت تولید بزنیم؛ فروردین امسال تولید نقطه به نقطه خودرو ۱۷.۵ درصد رشد داشته و از ۶۸ هزار و ۱۸۰ دستگاه در فروردین ماه ۱۳۹۶ به ۸۰ هزار و ۱۴۰ دستگاه در فروردین ماه ۱۳۹۷ رسیده است. تولید انواع سواری هم ۱۸ درصد افزایش داشته و از ۶۴ هزار و ۶۲۲ دستگاه در فروردین ماه سال قبل به ۷۶ هزار و ۲۳۹ دستگاه افزایش یافت.
رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام نمود در صورت موافقت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، تغییر تعرفه های جدید برای مشتركان كم مصرف اینترنت توسط اپراتورهای عرضه دهنده خدمات اینترنتی فردا ابلاغ می گردد.
ابلاغ تعرفه های جدید اینترنت از فردا
در حوزه ارتباطات امروز حسین فلاح جوشقانی - رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی - با اشاره به تعرفه های اینترنت و احتمال تغییر در آن ها اظهار نمود: یكی از نگرانی های اپراتورها این بود كه مشتركان كم مصرفی كه سرعت بالا می خواهند به سمت اپراتورهای دیگر بروند، بنابراین از ما خواستند این امكان تغییر تعرفه را برایشان فراهم نماییم.
وی ادامه داد: بر این اساس با بررسی های انجام شده، پیشنهادی از جانب سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به وزیر ارتباطات عرضه شد تا مطابق با آن تعرفه ای برای مشتركان كم مصرفی كه نیاز به اینترنت با سرعت بالا دارند تدوین شود. ما می خواستیم در سطح وزارتخانه هماهنگی باشد و این مصوبه جا بیفتد؛ ازاین رو با موافقت وزیر، اپراتورها می توانند با رعایت سقف و كف تعرفه های اینترنتی در مصوبه ۲۶۶ رگولاتوری، تعرفه ی جدید عرضه كنند.
ازاین رو در صورت موافقت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، تغییر تعرفه های جدید برای مشتركان كم مصرف اینترنت توسط اپراتورهای عرضه دهنده خدمات اینترنتی فردا ابلاغ می گردد.
خودروسازان اروپایی نمی روند
امروز از وضعیت قراردادهای پسابرجامی در بخش خودرو هم با عنایت به خروج آمریكا از برجام پرس و جو شد كه محمدرضا نجفی منش - رئیس كمیسیون تسهیل كسب وكار اتاق بازرگانی تهران – در این خصوص اظهار نمود: "با اطمینان می توان اظهار داشت كه قراردادهای بسته شده در حوزه خودروسازی پابرجا خواهد بود، چون سرمایه گذاری شده است و امكان بهم خوردن آن وجود ندارد."
پروژه های شركت ارتباطات زیرساخت افتتاح شد
امروز و همزمان با آغاز هفته ارتباطات، پروژه های توسعه شبكه انتقال (تدبیر) و توسعه شبكه دیتای بین الملل (IGW) شركت ارتباطات زیرساخت با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات راه اندازی شد.
همینطور مركز عملیات شبكه شركت مخابرات ایران كه یك مكان تخصصی متمركز است و امكان مدیریت، كنترل و پایش چندین شبكه را فراهم می كند، با اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریال و با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بامداد امروز راه اندازی شد.
این مركز هم راستا با تولید سامانه های متمركز و یكپارچه جهت پایش عناصر شبكه و پارامترهای كیفی سرویس های موجود و آتی طراحی شده است كه با بهره برداری از آن سیستم پشتیبانی عملیات (OSS)، سامانه سنجش كیفیت باند پهن، سامانه پایش كیفیت سرویس صوت و سامانه پهنای باند مصرفی راه اندازی می گردد.
راه مقابله با تحریم های آمریكا چیست؟
نایب رئیس كمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران معتقد می باشد در صورت توسعه روابط بیشتر و تعریف پروژه های جدید با كشورهای اروپایی در حوزه نفت و گاز، می توانیم تاثیرات خروج آمریكا از برجام را به حداقل برسانیم. حمیدرضا صالحی از آتش زدن پرچم آمریكا در مجلس هم انتقاد كرده و گفته كه نباید پالس هایی بدهیم كه افكار عمومی دنیا با ما سر ناسازگاری داشته باشند.
طلای ایران معكوس بازارهای جهانی
بازارهای داخلی سكه و طلا به دنبال توزیع سكه های پیش فروش شده و بی توجه به بازارهای جهانی و خروج ترامپ از برجام روند كاهشی در پیش گرفته اند. بنا به قول ی كشتی آرای ـ عضو هیات رییسه اتحادیه طلا و جواهر ـ سكه كه روز گذشته یك میلیون و ۹۸۰ هزار تومان بود، اوایل بامداد امروز به یك میلیون و ۹۵۵ هزار تومان و الان به یك میلیون و ۹۱۰ هزار تومان رسیده است. این در شرایطی است كه قیمت طلای جهانی افزایش پیدا كرده است. هر گرم طلای ۱۸ عیار هم قیمتی معادل ۱۸۷ هزار و ۳۰۰ تومان دارد كه این رقم بامداد امروز ۱۹۱ هزار و ۶۰۰ تومان بود و در طول چند ساعت ۴۳۰۰ تومان كاهش پیدا كرد.
از بازار غیررسمی فروش ارز هم خبر می رسد كه دلار قاچاق امروز ۶۵۰۰ تومان فروخته می شد كه قیمت آن نسبت به روز قبل كاهش یافته است.
حالا كه صحبت از دلار شد، وضعیت پرداخت دلار دولتی برای واردات دام و طیور را بررسی نماییم. مدیركل دفتر تنظیم بازار وزارت كشاورزی اظهار كرده است "میزان دقیق پرداخت دلار دولتی برای واردات خوراك دام و طیور و شركت های واردكننده كالا مشخص است؛ ازاین رو هیچ بهانه ای برای افزایش قیمت یا كمبود قابل پذیرش نمی باشد و واردات نهاده ها به اندازه كافی انجام شده است." در ایام اخیر هم مسئولان از تخصیص دلار ۴۲۰۰ تومانی و پرداخت مابه التفاوت ۴۰۰ تومانی (با توجه به دلار مبادله ای سابق ۳۷۰۰ تومانی) برای واردات محصولات اساسی همچون خوراك دام و طیور خبر دادند.
بازار اجاره به كدام سو می رود؟
پای دلار به همه جای اقتصاد ایران دراز شده است؛ به صورت مثال سه متغیر قیمت مسكن، نرخ تورم و سوددهی بازارهای موازی بر بازار اجاره بها تاثیر می گذارد. این آخری مستقیما به نوسانات نرخ ارز اشاره دارد. اجاره بها در زمستان ۱۳۹۶ نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن ۹.۳ درصد رشد داشته است اما با عنایت به رشد بازارهای موازی، احتمال افزایش نسبی نرخ اجاره در تابستان ۱۳۹۷ وجود دارد. البته با عنایت به پایین بودن توان اقشار اجاره نشین، افزایش شدید اجاره بعید است. گزارش پیش بینی بازار اجاره در تابستان را در این لینك بخوانید.
اسنپ و تپسی به فرودگاه امام می رسند
مذاكرات برای ورود تاكسی های اینترنتی به فرودگاه امام (ره) شروع شده است. مدیرعامل شركت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) اطلاع داده كه "تلاش كردیم محوطه ای برای پاركینگ خودروهای اسنپ و تپسی در نظر بگیریم كه البته بطور قطع از محیط قرارگیری تاكسی ها، دورتر خواهد بود اما به آنها اجازه می دهند كه به حضورشان در فرودگاه رسمیت دهند. در این راستا مذاكرات ادامه دارد و در صورتی كه به نتیجه قطعی برسیم، امكان نهایی شدن فعالیت آنها در فرودگاه وجود خواهد داشت".
وام فروشی هم مد شد!
"وام فروشی"، اصطلاح مرسومی در سیستم بانكی نیست اما شاید در آینده مرسوم شود. در بررسی میدانی كه از شعب بعضی از بانك ها به موارد عجیبی همچون معرفی پنج ضامن رسمی، سپرده گذاری معادل مبلغ وام و بلوكه كردن ۲۰ درصد آن تا آخر اقساط و حتی فروش امتیاز وام رسیدیم. بانك مربوطه در مقابل وام ۵۰ میلیونی امتیاز آن را چهار میلیون و ۶۰۰ هزار تومان می فروشد به گونه ای مشتری باید این مبلغ را در ابتدا پرداخت كند و نورسیده جریان وام گیری شود كه هیچ گاه هم این رقم به وی برگردانده نخواهد شد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب