یك مقام مسئول كارگری:

دود خصوصی سازی به چشم كارگران می رود

دود خصوصی سازی به چشم كارگران می رود

پلات: دبیركل كانون عالی انجمن های صنفی كارگران به سازمان خصوصی سازی پیشنهاد كرد پیش از واگذاری بنگاه ها به بخش خصوصی، نظر كارگران را بشنود و اهلیت و صلاحیت مدیرانی كه این بنگاه ها را خریداری می كنند، بسنجد.



هادی ابوی در گفت وگو با ایسنا، با بیان این كه شرایط كار كارگران با خصوصی سازی باید بهبود یابد، اضافه كرد: متاسفانه در سال های گذشته خصوصی سازی بنگاه ها به داستان از چاله به چاه افتادن كارگران تبدیل گشته و دودش به چشم نیروهای كار آنها رفته است.

وی با بیان این كه خصولتی كردن شركت ها هیچ سود و نتیجه ای ندارد، اظهار داشت: در بعضی وزارتخانه ها مجموعه هایی مثل وزارت نیرو و سازمان آب بودند كه مدیران دولتی اداره آنها را به دست گرفتند و خصولتی شدند، در حالیكه باید به بخش خصوصی قوی و غیردولتی واگذار می شدند.

دبیركل كانون عالی انجمن های صنفی كارگران با اشاره به مشكلات كارگران هفت تپه و معایب واگذاری شركتها به بخش خصوصی اظهار نمود: پیش از آن كه به معایب واگذاری ها بپردازیم باید بدانیم كه فلسفه خصوصی سازی چیست و از خصوصی سازی و واگذاری بنگاه ها چه هدفی را دنبال می كنیم؟ فرایند خصوصی سازی در جهت اصل ۴۴ قانون اساسی این بوده كه شرایط یك بنگاه به لحاظ بهره وری و خروجی كار و همینطور نیروهای كار آن بهتر از گذشته شود.

وی افزود: نگاه در بعضی خصوصی سازی ها در ابتدا نوعی سوء استفاده و بهره برداری نادرست بود و ما بارها درخواست كردیم كمیته ای از جانب مجلس برای تحقیق و تفحص از جریان خصوصی سازی بنگاه ها تولید شود و ارزش ریالی بنگاه، ماشین آلات و صنایع و سهمی كه خریداری شده را به روز قیمت گذاری و اعلام كنند.

ابوی توجه به نیروهای كار و سرمایه های انسانی را اصل اول تمام خصوصی سازی ها دانست و اظهار داشت: امروز بخش اعظمی از مشكلات كارخانه های خصوصی سازی شده ناشی از سوء مدیریت و راندمان و كیفیت پایین تولید است، در حالیكه اگر با كارگران به جای قرارداد سه ماهه، قرارداد دائم بسته شود آنها دلگرم شده و انگیزه كار كیفی و تولید بهتر را پیدا می كنند.

وی اظهار داشت: در بعضی كارخانه ها از محل تولید درصدی بعنوان مشوق به كارگر داده می شود ولی وقتی با كارگر قرارداد سفید یا كوتاه مدت می بندیم نباید انتظار تولید با كیفیت داشته باشیم.

این مقام مسئول كارگری در انتها به سازمان خصوصی سازی پیشنهاد كرد: قبل از هرگونه واگذاری مجموعه ها به بخش خصوصی اهلیت و صلاحیت مدیرانی كه آنها را می خرند، ارزیابی كند و بعد از آن به درون این شركتها و بنگاهها برود و نظر كارگران و مدیران داخلی آنرا برای خصوصی سازی جویا شود؛ درصورت تمایل بنگاه را خصوصی سازی كند یا این كه آنها بنگاه را به شكل تعاونی به خود كاركنان واگذار كند.

شركت كشت و صنعت نیشكر هفت تپه در یكی دو دهه اخیر از پرحاشیه ترین و دردسرسازترین شركت های ایران بوده است. وجود بحران های ناشی از مدیریت ناصحیح و به دنبال آن اعتراضات كارگری در عدم رسیدگی به مطالبات كارگران و انباشت حقوق معوق نیروهای كار در سالهای اخیر این شركت را با مشكلات مواجه كرده است.




1397/09/06
19:03:42
5.0 / 5
4819
تگهای خبر: تولید , خانه , كارگر , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
پلات