در گفت وگو با پلات تاكید شد:
اشتغالزایی و درآمدزایی بالای صنعت قالیبافی
به گزارش پلات مدیرعامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف، صنعت قالیبافی را تنها صنعت بومی كشور دانست كه در صورت حمایت، اشتغالزایی و درآمدزایی بالایی دارد.
عبداله بهرامی در گفتگو با ایسنا، از واگذاری صدور مجوزها به این اتحادیه اطلاع داد و اظهار نمود: در جهت حمایت و هدایت از تشکل های تعاونی و اتحادیه های فرش دستباف، ساماندهی صدور مجوزهای قانونی برای فعالیت واحدهای تولید فرش دستباف و کمک به رشد و اعتلای بخش تعاون، صدور مجوز تاسیس و پروانه بهره برداری تعاونی ها و اتحادیه های فرش دستباف در سرتاسر کشور به این اتحادیه واگذار شد.
وی توانمندسازی اتحادیه فرش دستباف، تقویت واحدهای فرش دستباف در حوزه تعاون و تسریع در صدور مجوزها را همچون اهداف واگذاری صدور مجوز برشمرد و خاطرنشان کرد: اتحادیه سراسری تعاونی های فرش دستباف با بهره مندی از ابزارها و روش های نوین ارتباطی و نظارتی و همینطور راه اندازی سامانه جامع فرش دستباف، کوشیده خدمات مورد نیاز بخش های تعاونی را به سرعت و با کمترین هزینه ممکن عرضه نماید.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی های فرش دستباف در ادامه نداشتن پوشش بیمه ای قالیبافان و حذف معافیت فرش دستباف از مالیات بر ارزش افزوده را از مهمترین مشکلات هنرصنعت فرش برشمرد.
وی ادامه داد: باوجود آنکه فرش دستباف تمام شاخصهای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی نظیر انعطاف پذیری، فرصت سازی و مولد بودن را دارد و چند میلیون نفری از آن ارتزاق می کنند اما متاسفانه به علت برخی بی مهری ها امروز حال و هوای خوبی در عرصه تولید و صادرات ندارد.
بهرامی درعین حال به بیمه قالیبافان اشاره و تصریح کرد: در سال ۱۳۸۸ قانون بیمه قالیبافان در مجلس تصویب گردید که به باعث آن هر سال ۱۰۰ هزار هنرمند قالیباف و در یک افق ۱۰ ساله بیشتر از یک میلیون نفر تحت پوشش بیمه قالیبافان قرار بگیرند و مقرر شد تا سال ۱۳۹۸ حداقل یک میلیون قالیباف بیمه شوند ولی متاسفانه این امر محقق نشد و تا سال ۱۳۹۳، تنها ۴۵۰ هزار نفر مشمول بیمه قالیبافی شدند.
به قول وی از سال ۱۳۹۳ تابحال افراد جدید به سختی توانستند تحت پوشش بیمه قرار بگیرند و عموما به علل مختلف از پوشش بیمه حذف شدند به نحوی که الان در کل کشور ۲۵۰ هزار نفر بیمه شده قالیباف وجود دارد و نزدیک به ۲۰۰ هزار قالیباف ریزش کردند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای فرش دستباف در پایان، صنعت قالیبافی را تنها صنعت بومی کشور دانست که در صورت حمایت، اشتغالزایی و درآمدزایی بالایی دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب