به بهانه هفته جهانی كارآفرینی

توسعه اقتصادی از مسیر كارآفرینان می گذرد

توسعه اقتصادی از مسیر كارآفرینان می گذرد

پلات: موضوع كارآفرینی به سبب اهمیت در خلق فرصتهای شغلی جدید و رشد و توسعه اقتصادی مورد توجه خیلی از كشورها قرار گرفته به نحوی كه با سرمایه گذاری روی كسب و كارهای نوپا و ایده های نوآورانه مسیر توسعه یافتگی را با شتاب بیشتر دنبال كرده اند.



به گزارش پلات به نقل از ایسنا هفته جهانی کارآفرینی، بزرگترین رویداد هماهنگ برای ترویج کارآفرینی در جهان است که همه ساله درهفته سوم آبان ماه برگزار می گردد که امسال در ایران از ۲۶ آبان تا ۲ آذرماه در جریان خواهد بود.

در این رویداد هماهنگ، با تشویق افراد تلاش می شود تا نسل جدیدی از کارآفرینان به راه اندازی کسب وکار فکر و کسب وکار شخصی خودرا آغاز کنند. این رویداد عظیم جهانی می تواند موجب ارتقای جایگاه کارآفرینی شود و مشوقی جهت راه اندازی کسب وکار توسط عموم جامعه باشد.

این رویداد مراسمی برای ارج نهادن به نوآوران و خالقان فرصتهای شغلی و کارآفرینانی است که ایده های خودرا جان بخشیده و در راه راه اندازی یک کسب وکار قدم برداشته اند تا از این راه رشد اقتصادی کشور خودرا تحقق بخشند.



در دنیای امروز خیلی از جوامع حرکت رو به جلو و پرشتابی را طی کرده تا با ایجاد بسترهای لازم منابع انسانی خودرا به دانش و خرد و مهارت آفرینی مولد تجهیز و با بهره مندی از این توانمندی به سمت رشد و توسعه و تعالی حرکت کنند.

رحیم سرهنگی ـ مدیر کل دفتر توسعه کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ـ تقویت اکوسیستم کارآفرینی کشور بوسیله بالا بردن گرایش های کارآفرینانه در میان جامعه خصوصاً جوانان را از مهمترین اهداف رویدادهای هفته جهانی کارآفرینی نام برده و می گوید: در این راستا برنامه هایی با مشارکت همه ذینفعان با هدف تقویت همکاری بین کارآفرینان، سرمایه گذاران، سیاستگذاران، پژوهشگران و نهادهای پشتیبان کارآفرینی در جهت ایجاد و تقویت اکوسیستم های کارآفرینی اجرا می شود که به ایجاد اشتغال، سرعت بخشیدن به نوآوری و رشد اقتصادی منجر خواهد شد.

وی می گوید: امسال با درنظر گرفتن شرایط موجود و لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی، برنامه ریزی های لازم به عمل آمده و بزرگداشت این هفته بوسیله فضای مجازی و به صورت غیرحضوری انجام می شود.

رونمایی از سند توسعه کارآفرینی، رونمایی از باشگاه کارآفرینان نوجوان آنلاین، برگزاری بیش از ۶۰ برنامه ملی آنلاین و ۳۰۰ برنامه مختلف استانی به شکل آنلاین و وبینارهای آموزشی مرتبط نظیر کارآفرینی دیجیتال، ارائه مشاوره های رایگان کارآفرینی و برگزاری کافه های کارآفرینی همچون برنامه های پیش بینی شده در هفته جهانی کارآفرینی است که سرهنگی به آنها اشاره می کند.

قوانین زائد و بروکراسی های اداری یکی از چالش های مهم پیش روی توسعه کارآفرینی است که می تواند کارآفرینان را دلسرد و انگیزه کارآفرینی را از آنها بگیرد.

امروز خیلی از کسب وکارها و فعالیتها شکل تازه ای به خود گرفته است و شیوه های جدید کارآفرینی در حال بروز و ظهور است؛ تجارب کشورهای موفق و توسعه یافته نشان میدهد که سرمایه گذاری قابل توجهی در حوزه کارآفرینی و کارهای نوآورانه صورت گرفته و جریان کارآفرینی در این کشورها تنها به ایجاد فرصتهای شغلی جدید محدود نشده بلکه ایده ها و ساختارهای جدید با بهره گیری از خلاقیت و نوآوری به تولید ارزش پرداخته اند بدین جهت باتوجه به اهمیت و نقش موثر کارآفرینی در توسعه و باتوجه به مشکلات اقتصادی زیادی که الان با آن مواجه هستیم لازم است تربیت تحصیلکردگان کارآفرین در سایه تقویت و ترویج فرهنگ کارآفرینی و بسترسازی برای پشتیبانی از جریان کارآفرینی به شکل جدی تر در دستور کار قرار گیرد و افراد مبتکر و نوآور بعنوان کارآفرینان آینده سرمنشا تحولات بزرگ درعرصه های اقتصادی، اجتماعی، تولیدی و خدماتی باشند.

از نگاه خیلی از کارشناسان توسعه کارآفرینی در ایران نیازمند عزم ملی است که باید مورد توجه همه سازمانها، دستگاهها و نهادهای دولتی و خصوصی قرار گیرد.

در حال حاضر کارآفرینان جهت راه اندازی کسب وکار با مشکلات و محدودیتهایی مواجهند که عدم توجه به حل این مشکلات می تواند از عوامل ضد انگیزشی کارآفرینی در کشور تلقی شود.

به گزارش پلات به نقل از ایسنا، قوانین زائد و بروکراسی های اداری را شاید بتوان یکی از چالش های مهم پیش روی توسعه کارآفرینی دانست که می تواند کارآفرینان را دلسرد و انگیزه کارآفرینی را از آنها بگیرد؛ بر این اساس اصلاح و بازبینی برخی قوانین و مقررات، تامین منابع مالی جهت راه اندازی کسب وکار، پذیرفتن ریسک کارهای کارآفرینانه، رفع موانع و بروکراسی های اداری و بهبود محیط کسب وکار برای شروع کارآفرینی از طرف کارآفرینان خلاق و دانش آموختگان امری لازم است که باید مورد توجه قرار گیرد.





منبع:

1399/08/28
13:53:15
5.0 / 5
1207
تگهای خبر: آموزش , تولید , جامعه , جت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
پلات