كامیون هم داستان شد

كامیون هم داستان شد

پلات: آنطور که مسئولان گمرک ایران می گویند حداقل دو میلیون تن کالای اساسی ترخیص شده در بندر امام خمینی(ره) امکان خروج نداشته و در محوطه بندر مانده است؛ البته این مساله محدود به بندر امام نیست.


به گزارش پلات به نقل از ایسنا، از عمده ترین دلیلهای دپوی حدود ۶.۵ میلیون تنی کالاهای اساسی در گمرک و بنادر، مشکلات تامین ارز اعلام می شود، ولی در همین بین این روزها آن دسته از کالاهایی هم که به هر ترتیبی و برمبنای مصوبات موجود بصورت قطعی یا درصدی ترخیص می شود، با مشکل دیگری تحت عنوان حمل و نقل روبه رو شده است.

معادله ورود کالا و خروج ترخیص شده ها جور نیست
مهرداد جمال ارونقی - معاون فنی گمرک ایران - در این رابطه به ایسنا، اظهار داشت: هم اکنون حجم تخلیه کالا از کشتی بالا رفته و با وجود تسریعی که در ترخیص صورت گرفته، همچنان حجم خروجی از بنادر پایین بوده و این بر رسوب کالا و دپوی آن می افزاید.
وی بطور خاص به جریان ترخیص کالا در بندر امام خمینی(ره) که بیشترین حجم کالای اساسی در آن دپو شده اشاره نمود و اضافه کرد: هم اکنون از حدود هفت میلیون تن کالای موجود در بنادر و آنچه در شناورها وجود دارد، بیش از ۳.۴ میلیون تن کالا در بندر امام موجود و بیش از یک میلیون تن هم در شناورهای کنار اسکله یا منتظر در لنگرگاه در این بندر قرار دارد و در صورتیکه میزان تخلیه بار از شناورها به روزانه حدود ۱۰۰ هزار تن می رسد و در جریان ترخیص قرار می گیرد، اما خروجی از بندر برای کالاهای ترخیص شده حدود ۳۰ هزار تن است که ۲۳ هزار تن در کامیون ها و حدود ۷۰۰۰ تن بصورت ریلی جابجا می شود.
معاون فنی گمرک ایران با بین این که در این حالت ۷۰ هزار تن به کالاهای رسوبی و دپو شده اضافه می شود، تصریح کرد: باتوجه به شرایط فصل میزان کامیون ها برای حمل کالا کاهش یافته است؛ به طوری حالا باوجود افزایش خروجی، کالای موجودی درحال افزایش است و برای حل این مشکل به حداقل ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ کامیون نیاز داریم.
این مقام مسئول در گمرک ایران اصرار کرد که هم اکنون، دو میلیون تن کالای اساسی ترخیص شده در بندر امام وجود دارد که با کمبود وسیله حمل مواجه و از بندر خارج نشده است.

کاهش ۱۶ درصدی بارگیری در بندر امام/ انبارها پر شده است
ارونقی همین طور آمار مقایسه ای تخلیه و بارگیری کالای اساسی در بندر امام خمینی(ره) از شروع سال تا ۲۰ تیرماه را اعلام نمود و اظهار داشت: جمع کل بارگیری در این دوره ۴.۱ میلیون تن بوده در حالی که این میزان در زمان مشابه سال قبل بیش از ۴.۹ میلیون تن بوده است که نشان دهنده کاهش ۱۶ درصدی بارگیری در بندر امام است. این در حالیست که موجودی کالای اساسی در این بندر ۵۵ درصد، تعداد کشتی درحال تخلیه ۴۳ درصد و کشتی های در لنگرگاه ۲۱۴ درصد افزایش داشته است.
وی تصریح کرد که هم اکنون تمامی انبارهای بندر امام پر شده و آنچه تخلیه می شود، در محوطه قرار گرفته که زیر آفتاب شدید و رطوبت قرار دارد و خود شرایط نامناسبی را برای نگهداری کالا به وجود می آورد.
به گزارش پلات به نقل از ایسنا، انباشت کالاهای اساسی در بندر امام خمینی(ره) و خروج آن موضوعی بود که در ابتدای سال جاری بطور ویژه مورد بررسی قرار گرفت و طی پیشنهاداتی به رییس جمهور، وی موافقت خودرا اعلام و مصوبات که در اهم آن رفع موانع ارزی و تمدید ترخیص ۹۰ درصدی بود در دستور کار قرار گرفت.
در این مدت گرچه برخی مشکلات ارزی همچنان پابرجا می باشد، ولی به هر ترتیب اقداماتی صورت گرفت و ترخیص تسریع شد، ولی ظاهرا جریان حمل مانع پررنگ تری در خروج کالا و کاهش دپو شده است.




منبع:

1400/04/22
20:40:29
5.0 / 5
506
تگهای خبر: بنادر , حمل و نقل , رجا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
پلات