چرا پلكانی كردن حقوق كارگران ممكن نیست؟

چرا پلكانی كردن حقوق كارگران ممكن نیست؟

پلات: یك فعال كارگری معتقد می باشد پلكانی كردن حقوق كارگران امكانپذیر نیست. او می گوید: اگر افزایش مزد را برای همه متغیرهایی كه در مجموعه دستمزد كارگران نقش دارند اعمال نماییم به انصاف و عدالت نزدیك تر است.



حمید حاج اسماعیلی در گفت وگو با ایسنا، به ارزیابی افزایش پلكانی حقوق كارمندان و تاثیرگذاری آن بر دستمزد كارگران پرداخت و اظهار داشت: پلكانی كردن حقوق و دستمزد كارگران ممكن نیست و به جهت اینكه بتوانیم كارفرمایان را مجاب نماییم كه دستمزد كارگران را به این شكل در كشور پرداخت كنند، باید سیاست واحدی را در این باره دنبال نماییم اما تجربه سالهای اول دولت نهم به ما نشان داد كه دستمزد دوگانه و سه گانه یا تفاوت در پرداخت از سوی كارفرمایان مشكلات جدی بوجود می آورد.

وی اضافه كرد: آن زمان برای كارگران موقت دستمزدی فراتر از دستمزد فراگیر برای همه كارگران كشور تعیین كردند ولی دوگانگی دستمزد باعث شد تعداد زیادی از كارگران اخراج شوند و عواقب جدی در بحث روابط كار در بنگاه ها تولید كرد كه وزارت كار و كارفرمایان به این نتیجه رسیدند كه نمی توانند به درستی آن را اجرا كنند.

این كارشناس حوزه كار ادامه داد: هم اكنون بستر افزایش پلكانی دستمزدها یا پرداخت دستمزدهای متفاوت به تناسب كارگران در كارگاه ها آماده نیست و ما باید در آینده به سمت استانداردسازی دستمزدها حركت نماییم بنابراین سیاست افزایش مزد به صورت واحد بهترین گزینه برای شورای عالی كار است.

حاج اسماعیلی با اشاره به اینكه افزایش پلكانی حقوق كارگران قابلیت اجرایی ندارد و تصویب هم نمی گردد، اضافه كرد: در مورد كارمندان این قضیه فرق دارد و افزایش پلكانی كه در بودجه برای كاركنان دیده شده بطور قطع برروی دستمزدشان اثرگذار است. دولت هدف گذاری كرده كه بین ۱۰ تا ۱۸ درصد دستمزد كارمندان در كشور را افزایش بدهد و هرگونه تغییر و تحول یا متغیرهای متعددی كه در فضای بازار كار و اقتصاد كشور وجود دارد می تواند روی دستمزد اثرگذار باشد و به شكلی بار روانی خودش را مثل تورم روی دستمزد دارد.

وی اظهار داشت: این مصوبه خاص مستخدمین دولت می باشد كه قابلیت اجرا در بخش مشمولین قانون كار را ندارد و در مورد دستمزد كارگران حتما باید در شورای عالی كار تصمیم گیری شود بنابراین پلكانی كردن مزد احتمالش كم است و كارفرماها از آن پیروی نمی كنند.

به اعتقاد این فعال كارگری اگر افزایش دستمزد برای سایر سطوح مزدی در شورای عالی كار اتفاق بیفتد، متعادل تر است و برای افرادی كه در رده های مختلف مزدی فعالیت دارند به لحاظ سابقه و تجربه عادلانه تر است.

حاج اسماعیلی اظهار داشت: در صورتی كه افزایش دستمزد را برای همه متغیرهایی كه در مجموعه دستمزد كارگران نقش دارند اعمال نماییم به انصاف نزدیك تر است.




1396/12/09
14:14:56
5.0 / 5
4574
تگهای خبر: دستمزد , كارفرما , كارگر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
پلات