رشوه می دهند، تا بازنشسته نشوند!
پلات: «در حال حاضر ۱۶ صندوق بازنشستگی در كشور وجود دارد و خیلی از مدیران در طول دوران خدمت خود در دستگاه های متفاوت به عضویت چند صندوق بیمه ای مختلف درآمده اند، كوشش برای حذف سوابق در بعضی از این صندوق ها می تواند بازنشستگی این مدیران را به تعویق بیندازد و این همان روشی است كه به نظر می آید هم اكنون در دستور كار بعضی از این مدیران قرار گرفته است.»
به گزارش پلات به نقل از ایسنا، روزنامه شرق نوشت: سخنان سیداحسان قاضی زاده هاشمی، نماینده مجلس، در نشست بررسی دایره شمول قانون ممنوعیت به كارگیری بازنشستگان جنجال زیادی به پا كرد. قاضی زاده در این نشست و در میانه سخنان خود درباره این قانون اظهار داشت: «سن بازنشستگی در دستگاه ها متفاوت می باشد و یكی از شیوه ها این است كه حق و حقوق بازنشستگی خویش را برمی گردانند تا سنوات خدمتی خویش را بالا برند كه تمامی اینها را می توان شناسایی و ردیابی كرد. یكی از معاونان وزرا ۶۰۰ میلیون تومان به یك صندوق تأمین اجتماعی داده تا سوابق خدمتی اش را حذف كند ولی با پاك كردن یك صندوق، درست شدنی نیست و اینها قابل ردیابی است».
بررسی ها نشان داده است نه تنها مبحث مطرح شده توسط قاضی زاده یك استثنا نیست بلكه بعد از تصویب قانون ممنوعیت به كارگیری بازنشستگان به یك رویه تبدیل گشته است. از آنجائیكه هم اكنون ۱۶ صندوق بازنشستگی در كشور وجود دارد و خیلی از مدیران در طول دوران خدمت خود در دستگاه های متفاوت به عضویت چند صندوق بیمه ای مختلف درآمده اند، كوشش برای حذف سوابق در بعضی از این صندوق ها می تواند بازنشستگی این مدیران را به تعویق بیندازد و این همان روشی است كه به نظر می آید هم اكنون در دستور كار بعضی از این مدیران قرار گرفته است.
باآنكه در نگاه اول پس دادن حقوق و مزایای یك صندوق بیمه ای امر خلاف قانونی به نظر نمی رسد اما نباید فراموش كرد كه این مدیران فقط با پرداخت مبالغی به یك صندوق بیمه نمی توانند همه دین خویش را در این باره ادا كنند؛ چونكه در كل دوران خدمت خود از آن سابقه بیمه ای برای ارتقا بهره برده و از مواهب مادی و معنوی آن بهره مند بوده اند. در این پرونده نیز، معاون مورداشاره قاضی زاده كه مشغول خدمت در یكی از وزارتخانه های اقتصادی دولت می باشد، با پرداخت همه حق و حقوق یكی از صندوق های كوچك و ورشكسته كه به علت مسئولیت هایش در یك حوزه صنعتی، چند سالی بیمه پرداز این صندوق بوده، كوشیده است بازنشستگی خویش را به تعویق بیندازد.
فارغ از این سؤال مهم كه مسئول موردنظر در مقام فعلی خود از چه امكانات و درآمدهای مادی و معنوی ای بهره می برد كه حاضر است برای حفظ آن، چنین مبلغ گزافی را پرداخت كند، این نبود شفافیت در زمینه سوابق خدمتی این مدیران است كه به مدد آنان آمده تا در سكوت كامل تلاش كنند قوانین مختلف را دور بزنند و به «خدمت پرمنفعت» خود ادامه دهند. تعدد صندوق های بازنشستگی و وجودنداشتن شفافیت در عملكرد آنان سبب شده است امكان نظارت نهادهای نظارتی و افكار عمومی بر این فرایندهای فسادآور كاهش پیدا كند.
یك پرونده دیگر «شرق» در بررسی های خود درباره این رویه، آگاه شد كه رئیس یكی از صندوق های بزرگ بازنشستگی كشور هم برای فرار از بازنشستگی، با پرداخت ۲۶ میلیون تومان به یك صندوق بیمه ای دیگر، سه سال از سابقه خدمتی خویش را پاك كرده تا بتواند تا آخر دولت، به كار خود ادامه دهد. هنگامی كه رئیس یك صندوق بازنشستگی مهم، خود جزئی از این فرایند قانون گریز باشد، تكلیف مدیرانی كه برای پاك كردن سوابق بیمه ای خود به او رجوع می كنند، چگونه خواهد بود؟
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب