ریاست نظام مهندسی تهران در هاله ای از ابهام
پلات: با گذشت دو ماه از هشتمین دوره انتخابات هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، هنوز اعضا برای انتخاب رییس جدید به جمع بندی نرسیده اند و ریاست مجدد احمد خرم، وزیر دولت اصلاحات كه اردیبهشت امسال در این سمت قرار گرفت در هاله ای از ابهام قرار دارد.
به گزارش پلات به نقل از ایسنا، با گذشت بیشتر از دو ماه از هشتمین دوره انتخابات نظام مهندسی ساختمان استان تهران و همین طور بیشتر از ۴۰ روز از اعطای اعتبارنامه های اعضای منتخب، عدم تشكیل جلسه هیات مدیره این سازمان موجب بلاتكلیفی مدیریت یكی از كلیدی ترین نهادهای نظارت بر ساختمان سازی در پایتخت و احداث مشكلات عدیده ای برای مهندسان ناظر، پیمانكاران و مردم شده است.
اختلال در روند پرداخت حقوق مهندسان كه طی ماه های اخیر روال مناسبی به خود گرفته بود تا معطل ماندن برخی از امور كه طبق قانون و مصوبات وزارت مسكن و شهرسازی، نیازمند تایید و امضای رؤسای جدید است همچون این مشكلات است.
اما سوال مهم این جاست كه چرا كاندیداهای جدیدی كه با وعده حل مشكلات مهندسان و احداث ساختارهای مدرن و عجیب و غریب، پا به عرصه انتخابات گذاشتند و شعارهای ریز و درشتی را سر می دادند، حالا سپس انتخاب شدن خود، عملا حتی یك جلسه رسمی برای انتخاب هیات رئیسه برگزار نكرده و چندین مرتبه جلساتشان به حد نصاب حضور افراد نرسید؟
انتخابات هیات مدیره سازمان های نظام مهندسی ساختمان سراسر كشور در دوره هشتم اوایل مهرماه برگزار گردید. روز ۱۲ مهرماه باز انتخابات در استان تهران انجام گرفت و ۲۵ نفر به هیات مدیره راه پیدا كردند. با این وجود پس از گذشت دو ماه از آن زمان هنوز اعضا برای انتخاب هیات رییسه به جمع بندی نرسیده اند و بنا به قول برخی اعضای هیات مدیره، هر كسی در این شرایط داعیه ریاست دارد!
احمد خرم - وزیر راه و ترابری دولت اصلاحات از روز ۲۹ اردیبهشت ماه امسال ریاست دوره هفتم این سازمان را بر عهده گرفت. او با ۲۱ رای از مجموع ۲۵ آرای مأخوذه بر كرسی ریاست این سازمان تكیه زد و در ضمن مدت كوتاه چند ماهه مدیریتش با ارتباطی كه با بدنه دولت و شهرداری تهران داشت گام های موثری در حل مشكلات سازمان و رضایت نسبی اعضا برداشت؛ هرچند این روند با برگزاری انتخابات و بلاتكلیفی وضع فعلی عملا منقطع شده است. از ۱۲ مهرماه تا كنون هنوز هیات رئیسه مستقر و مسئول (رئیس، نواب رئیس، دبیر و خزانه دار) انتخاب نشده اند. اطلاعات رسیده از آن حكایت می كند كه برخی اعضا با تشكیل گروه هایی در كشمكش حضور در هیات رییسه، خودرا محق می دانند و بنا بر این اعضا نتوانسته اند در این خصوص به جمع بندی برسند.
در همین راستا با تعدادی از اعضای منتخب هیات مدیره نظام مهندسی ساختمان استان تهران كه گاهی از چهره های اثرگذار در فهرست های جدید انتخاباتی بودند، گفت و گو كردیم.
شكیب: تفاوت دیدگاه های گسترده در دوره جدید وجود دارد
حمزه شكیب، عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در پاسخ به دلیل تاخیردر انتخاب هیات رییسه اظهار داشت: هم اكنون تركیب هیات مدیره به شكلی است كه تفاوت نگاه وجود دارد. امكان دارد در حرف بگوییم همه دوست داریم سازمان نظام مهندسی بتواند منافع ملی را تامین كند و خدمات نظام مهندسی ارائه دهد اما در عمل می بینیم اتفاقاتی می افتد كه نمی تواند ما را به هدف مقدسمان برساند. مثلا یكدفعه مساله ای مثل اختلاس اخیر پیش می آید كه هنوز من كه عضو هیات مدیره دوره هفتم بوده و الان هم هستم متوجه نشدم ۱۵ میلیارد، ۲۰ میلیارد یا كمتر یا بیشتر است. موارد ریز و درشت دیگری هم وجود دارد.
وی با بیان این كه هنوز درباب انتخاب فرد مورد برای ریاست سازمان به نظر جمع بندی نرسیده ایم اضافه كرد: متاسفانه عمده ۲۵ نفری كه عضو هیات مدیره شده اند می خواهند در هیات رییسه باشند. هركس هم در این شرایط توجیه خودش را دارد. مثلا می گوید من گروهی تشكیل داده ام كه تعداد آن بیشتر از سایر گروه ها است و خودش را مجاب می كند كه به هیات رییسه بیاید. در حالیكه اگر ما از منظر مسوولیت به هیات رییسه نگاه نماییم این عنوان چیزی جز سنگینی مسوولیت نیست. اگر درست به وظایف هیات مدیره عمل نماییم هیات رییسه باید مجری مصوبات هیات مدیره باشد و طبیعتا دردسرهایش بیشتر میگردد. اما متاسفانه روال سازمان در سال های گذشته طوری بوده كه ریاست و هیات رییسه ۹۵ درصد تصمیمات را می گرفتند و این سبب شده همه مشتاق باشند به هیات رییسه بروند. همین مساله كار انتخاب هیات رییسه جدید را پیچیده كرده است.
عده ای از بیرون برای سازمان تصمیم می گیرند
این عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی در دوره هشتم اشاره كرد: به اعتقاد من باید شایسته سالاری را ملاك قرار دهیم. رزومه ها را روی میز بگذاریم ببینیم تجارب چه كسی بیشتر است و صنف را بیشتر می شناسد. یا مثلا می تواند تعامل مناسبی با شهرداری و وزارتخانه داشته باشد. چه كسی با قوانین و مقررات آشنایی بهتری دارد. ولی متاسفانه هركس لیستی داده و خودش را محق می داند. عده ای هم از بیرون برای سازمان تصمیم می گیرند و این موجب مشكلات جدی شده است. به هر حال واقعا دیگر سازمان دارد متضرر میگردد و امیدوارم كه طی چند روز آینده، سوژه انتخاب هیات رییسه حل شود.
آمری نیا: بزودی هیات رییسه را انتخاب می كنیم
مجتبی آمری نیا دیگر عضو هیات مدیره دوره هشتم سازمان نظام مهندسی تهران باز اظهار نمود: طولانی شدن انتخاب هیات رییسه به همان اندازه كه به نظام مهندسی ضربه می زند به هیات مدیره باز ضربه می زند. اعضا به این تصمیم رسیده اند كه هیات رییسه و رییس قوی را در مسند امور قرار دهند كه علت طولانی شدن این انتخاب باز همین مساله است. اما انشاءالله همین هفته این اتفاق رخ می دهد و در این زمینه به جمع بندی می رسیم.
آمری نیا با بیان این كه در كشور ما معمولا اتفاق نظر دیر حاصل میگردد اظهار داشت: اگر می شد همان جلسه اول هیات رییسه را انتخاب می كردیم. به نظرم كسانی كه در این دوره انتخاب شده اند، افراد شاخصی هستند و اعضا یكدست تر شده اند. بنا بر این انتخاب دو سه فرد از بین ۲۵ نفر مقداری سخت شده است.
خطیبی: جلسات با آبستراكسیون از حدنصاب افتاد
هم چنین بیژن خطیبی یكی دیگر از اعضای هیات مدیره سازمان نظام مهندسی تهران اظهار نمود: درست است كه نتایج انتخابات روز ۱۲ مهرماه مشخص شد اما اعتبارنامه ها آخر مهرماه رسید. به هر حال طبیعی است كه اعضا با یكدیگر اختلاف نظرهایی دارند اما مذاكرات جدی در جریان است و احساس شخصی من این است كه تا روز شنبه به جمع بندی برسیم و شاهد انتخاب رییس و اعضای هیات رییسه باشیم.
وی، علت عدم اجماع بر روی گزینه های هیات رییسه را آبستراكسیون دانست و اظهار داشت: بعضی اعضا با ترك جلسات، آنرا از حدنصاب انداختند. فعلا هم هیچ چیز مشخص نشده و گزینه ی خاصی مدنظر نیست. تجربه نشان داده در سازمان نظام مهندسی استان تهران ۱۰ دقیقه آخر نتایج مشخص میگردد و با عنایت به رایزنی افراد، هر لحظه امكان دارد تغییراتی صورت گیرد.
به قول خطیبی، در صورت عدم جمع بندی و نتیجه گیری اعضا امكان دارد اداره كل راه و شهرسازی استان تهران به سوژه انتخاب هیات رییسه سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران ورود كند و حتی در صورت ادامه ی وضعیت برزخی كنونی، احتمال ماده ۲۶، انحلال هیات مدیره و انتخابات مجدد وجود دارد. بدین سبب همانطور كه گفتم به احتمال زیاد شنبه به یك اتفااق نظر مشترك خواهیم رسید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب