كارگران امسال چقدر عیدی می گیرند؟
به گزارش پلات در حالیكه همه ساله پرداخت عیدی و پاداش كارگران در انتها سال پرداخت می شود، بخشی از كارگران به علت سخت شدن شرایط زندگی و ناتوانی در تامین هزینه های معیشتی، از كارفرمایان خواسته اند كه عیدی آخر سال را برای تقویت قدرت خرید و جبران هزینه های زندگی خانوار زودتر دریافت نمایند.
علی اصلانی - عضو كانون عالی شوراهای اسلامی كار - در گفت وگو با ایسنا، با اظهار تاسف از شرایط سخت معیشتی خیلی از خانوارهای كارگری اظهار داشت: از سبد كالای دولت برای كارگران كه خبری نیست و چند سالی است كه به مبلغ خواربار اضافه نشده و ترمیم مزد كارگران هم كه منتفی شده است؛ بنابر این در چنین شرایطی جامعه كارگری تنها به امید یك اتفاق خوب به فعالیت ادامه می دهد.
وی افزود: از طرفی بخش اعظمی از تولید داخلی را جامعه كارگری مصرف می كنند كه با كاهش قدرت خرید آنها عملا محصولات تولیدی در انبارها تلنبار شده و به فروش نمی روند و تولید و كارگر هردو با هم در حال صدمه دیدن هستند.
عضو كانون عالی شوراهای اسلامی كار در پاسخ به سوال ایسنا كه چرا كارگران خواهان پرداخت عیدی خود قبل از آخر سال شده اند؟ اظهار داشت: حقیقت این است كه زندگی كارگران دیگر نمی چرخد و وقتی می بینند از هیچ جایی حمایت نمی شوند، انگیزه ای برای كار برایشان نمی ماند. اگر امروز كارگران از كارفرمایان عیدی خودشان را كه حق قانونی آنها است مطالبه می كنند، گویای وضعیت اسفبار زندگی جامعه كارگری است تا با آن بتوانند چند صباحی اقلام و مایحتاج حیاتی و ضروری خویش را تامین و زندگی كنند.
اصلانی به رقم عیدی امسال كارگران اشاره نمود و اظهار داشت: بر مبنای مصوبه شورای عالی كار در اسفند ماه سال گذشته، حداقل دستمزد كارگران یك میلیون و ۱۱۱ هزار تومان تعیین شده و بر مبنای قانون مصوب مجلس، كارفرمایان باید حداقل دو ماه پایه حقوق و حداكثر سه ماه پایه حقوق را بعنوان عیدی و پاداش آخر سال به كارگرانشان بدهند.
این مقام مسئول كارگری متذكر شد: با در نظر گرفتن این قاعده، عیدی امسال كارگران حداقل دو میلیون و ۲۲۲ هزار تومان و حداكثر سه میلیون و ۳۳۷ هزار تومان خواهد بود كه شایسته است كارفرمایان پرداخت آنرا به شب عید یا پس از آن موكول نكنند؛ هرچند خیلی از كارفرمایان به علت ازدحام بانكها و اختلال در شبكه بانكی در ایام پایانی سال، معمولا عیدی و پاداش را تا پیش از آخر سال به كارگران پرداخت كرده و یا با حقوق دی و بهمن ماه واریز می كنند.
عضو كانون عالی شوراهای اسلامی كار افزود: فارغ از خانوارهایی كه با مشكلات معیشتی دست و پنجه نرم می كنند و در شرایط كنونی اقتصاد، نیازمند عیدی و پاداش آخر سال هستند، عده ای از كارگران تمایل دارند كه این رقم را در انتها سال بگیرند تا زودتر خرج نشود و بتوانند با آن اقلام مورد نیاز و خرید شب عید را جبران كنند.
این مقام مسئول كارگری درعین حال با اشاره به بسته های حمایت غذایی دولت، اظهار داشت: باوجود آن كه توزیع این بسته ها از افراد تحت پوشش كمیته امداد و بهزیستی آغاز و اعلام گردید كه بازنشستگان هم آنرا دریافت نمودند، تابحال به جامعه كارگری بسته ای تعلق نگرفته و كارگران همچنان به حمایت دولت چشم دوخته اند، اما ۲۰۰ هزار تومان بسته غذایی كمك چندانی نمی كند و كارگران نهایتا بتوانند ۱۰ كیلو مرغ بخرند این در شرایطی است كه در كنار مشكلات معیشتی و اجاره بها، با مشكل تازه تری رو به رو شده اند و آن حذف ۲۸ قلم دارویی از دفترچه های تامین اجتماعی است.
به گفته اصلانی، ۲۸ قلم داروی ضروری كارگران تنها به این علت كه این اقلام در مراكز ملكی تامین اجتماعی مجانی بود از دفترچه حذف گردیده است در صورتیكه بهتر بود به جای حذف این اقلام دارویی، برای خریدشان فرانشیز گذاشته می شد تا كارگران از نظر درمانی گرفتار مشكل نشوند.
به گزارش پلات به نقل از ایسنا، خبر اختصاص سبد حمایت غذایی دولت به كارگران در نخستین جلسه شورای عالی كار و توسط وزیر كار اعلام گردید.این خبر در حالی استقبال گروههای كارگری و مستمری بگیران و تاكید كارشناسان برای توزیع چند مرحله ای بسته ها تا آخر سال را به دنبال داشت كه تابحال بسته های حمایت غذایی به كارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی تعلق نگرفته و با تشدید مشكلات معیشتی بازنشستگان و كارگران، انتقاداتی به آن وارد آمده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب