عضو كانون عالی شوراهای اسلامی كار:

مشكلات معیشتی كارگران جدی است

مشكلات معیشتی كارگران جدی است

پلات: عضو كانون عالی شوارهای اسلامی كار با تاكید بر اجرای صحیح خصوصی سازی در كشور از مسئولان خواست تا پاسخ بدهند كارگران كارخانه هایی كه 9 ماه حقوق نگرفته اند به كجا بروند تا هم انگ سیاسی به آنها نخورد و هم حق و حقوقشان را تمام و كمال دریافت نمایند.



علی اصلانی در گفت و گو با ایسنا، با ابراز تاسف از روند خصوصی سازی شركتها و كارخانه ها اظهار داشت: واگذاری شركتها و كارخانه هایی نظیر هپكوی اراك و هفت تپه اهواز برمبنای سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی صورت گرفت و خواستند الگوبرداری از شركتهای اروپایی نظیر آلمان و كانادا كنند و استدلالشان كوچك سازی دولت بود ولی متاسفانه شركتهای را بجای خصوصی سازی، خصولتی كردند.

وگذاری كارخانه ها با ارقام پایین

وی افزود: در قانون اصل ۴۴ بندی بود كه برمبنای آن ۵ درصد سهام كارخانه ها و شركتهای واگذار شده را به كارگران بدهند تا كارگران با انگیزه بیشتری به كار و تولید بپردازند وكیفیت كالاها بالا برود و امنیت شغلی كارگران حفظ شود ولی بعدها به بهانه آنكه این كارخانه ها بوسیله بورس واگذار نشده و دولتی بوده و به بخش خصوصی داده شده این ماده را حذف كردند. در صورتیكه قرار بود این شركتها واگذار شوند تا شرایطشان بهتر شود و اگر ۳۰۰ هزار كارگر داشت ۶۰۰ هزار كارگر شود و اشتغال بیشتری به وجود آید.

اصلانی دلیل بروز مشكلات در كارخانه هایی نظیر هپكو و هفت تپه را در عدم اجرای صحیح خصوصی سازی دانست و اظهار داشت: اگر بند به بند قانون به درستی اجرا می شد امروز شاهد چنین مشكلاتی نبودیم و سهامدارانی كه این شركتها را خریداری كردند نیروهای كار قدیمی خودرا از كارخانه بیرون نمی كردند. نیت ما از واگذار كردن كارخانه ها به بخش خصوصی جز این بوده كه به پیشرفت و بهره وری برسند؟چرا بیشتر این شركتها با ارقام پایین واگذار شدند بدون آنكه اموالشان صورتجلسه شود و نیروهای با سابقه و رسمی آنها را اخراج و بازخرید كردند؟

ضعف مدیریت دلیل ركود و مشكلات كارخانه ها

دبیركانون شورای اسلامی كار البرز اشاره كرد: چرا حتما باید كارگران اعتراض كنند تا مشكل كارخانه را بفهمیم و به داد نیروهای كارش برسیم؟ در چند روز اخیر چه اتفاقی در هپكوی اراك افتاد كه تولید باردیگر راه افتاده و كارگران سركار برگشته اند؟ دلیش را جز ضعف مدیریت چیز دیگری نمی دانم و معتقدم اگر ضعف مدیریت نبود تحریم ها هیچگاه بر ما اثر نمی گذاشت و كارخانه ای گرفتار مشكل و تعطیلی نمی شد.

وی افزود: جامعه كارگری از اول انقلاب وفاداری خودرا در تمام عرصه ها و مراحل نشان دادند و اثبات كردند و مسئولان هم این را می دانند. وقتی كارگران یك شركت ۹ ماه حقوق نمی گیرند و به همه دستگاهها سر می زنند و نتیجه نمی گیرند داد خودرا به امام جمعه شهر و استانداری می برند اما می بینیم كه گاهی به خاطر مطالبات صنفی خود سرزنش می شوند. از مسئولان می خواهیم پاسخ بدهند كارگری كه ۹ ماه حقوق نگرفته به كجا برود تا هم انگ سیاسی به او زده نشود و هم حق وحقوقش را تمام وكمال دریافت كند.

معیشت كارگران شوخی بردار نیست

عضو كانون عالی شوراهای اسلامی كار درانتها با اشاره به اینكه كارگران به سبب داشتن قرارداد موقت كار و ترس از اخراج هر سختی كاری را تحمل می كردند، اظهار داشت: امروز معیشت كارگران شوخی بردار نیست و شرایط زندگی به شكلی است كه كارگران معیشت خانواده هایشان را بر قراردادهای كارشان ترجیح می دهند و نمی توانند ماه ها حقوق نگرفتن را تحمل كنند.

به گزارش پلات به نقل از ایسنا، قبل از این مدیر كل پشتیبانی از مشاغل و بیمه بیكاری وزارت كار دلیل تشدید مشكلات كارخانه هپكو را عدم اجرای مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید اعلام و عنوان كرده بود در مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید مقرر شد تا وزارت راه و شهر سازی با تامین اعتبار از طرف سازمان برنامه و بودجه نسبت به عقد قرارداد خرید ۲۴۰۰ دستگاه ماشین آلات هپكو اقدام نماید و این مهم باید صورت پذیرد تا مشكلات حل و فصل شود.




منبع:

1398/07/06
18:13:34
5.0 / 5
4370
تگهای خبر: تولید , جامعه , خانه , شهر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
پلات