طرح گرفتن مالیات بر واحدهای خالی از سکنه نتیجه می دهد؟

طرح گرفتن مالیات بر واحدهای خالی از سکنه نتیجه می دهد؟

پلات: بر طبق آخرین آمار از طرف سازمان امور مالیاتی، گرفتن مالیات واحدهای خالی در سال 1400 جمعا بیش از 1 میلیارد و 400 میلیون تومان برآورد شده است و برای سالهای بعد هنوز خبری در دست نیست.



به گزارش پلات به نقل از مهر، بحث گرفتن مالیات از خانه های خالی پیش از قانون مالیات های مستقیم وجود داشت، اما به سبب این که پایگاه های اطلاعاتی شناسایی این خانه ها کامل نیستند امکان مطالبه مالیات از این خانه ها وجود ندارد.
در قانون گرفتن مالیات بر خانه های خالی شرایط خانه های خالی تعیین شد و اعلام گردید هر فردی مکلف است وضعیت اقامت خودش را نسبت به املاک در سامانه ای که وزارت راه و شهرسازی آنرا ایجاد کرده، تعیین کند و اگر فردی تا پایان تیرماه ۱۴۰۰ وضعیت اقامت خودرا تعیین تکلیف نمی کرد، خانه ای که وضعیت اقامتش مشخص نشده بود خانه خالی تعریف می شد.
این اقدام دولت در حالی انجام شده که ساماندهی بازار مسکن به عنوان یکی از مهم ترین برنامه های دولت در دستور کار قرار گرفته و در کنار ساخت خانه تحت عنوان طرح نهضت ملی مسکن، برنامه های دیگری همچون شناسایی خانه های خالی نیز درحال اجرائی شدن است.
هدف دولت از این قانون کاهش سوداگری در بخش مسکن می باشد. اما با وجود کوشش های دولت به دلالی همچون جمله نبود راهکارهای واقعی برای شناسایی خانه های خالی سبب شده تا این طرح با مشکلات زیادی دست به گریبان شود.
افزایش عرضه مسکن بجای گرفتن مالیات
حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار مهر درباب گرفتن مالیات واحدهای مسکونی خالی از سکنه، اظهار داشت: کسری مسکن در بازار را باید با عرضه مسکن جبران نماییم این که در پی مالیات از واحدهای خالی و لوکس باشیم بطور قطع تأثیر چندانی بر قیمت مسکن نخواهد داشت. ابتدا باید عرضه مسکن در بازار صورت گیرد تا عرضه و تقاضا به تناسب خود برسد سپس باید در پی مالیات از واحدهای خالی و لوکس باشیم.
به گزارش پلات به نقل از مهر، فشار دولت سیزدهم بر مالکان خانه های خالی برای جلوگیری از احتکار خانه و عدم عرضه در بازار برای گرانی است. پرداخت مالیات، مالکان را مکلف می کند تا نسبت به وضعیت خانه های خالی خود تصمیم بگیرند و از نگه داشتن خانه برای افزایش قیمت اجتناب کنند.
محاسبه دو برابری مالیات برای واحدهای بیش از دو سال خالی از سکنه
شاهین مستوفی، مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی درباب آمار مالیات واحدهای خالی، اظهار داشت: برمبنای آخرین اطلاعات واحدهای مسکونی خالی برای سال ۱۴۰۰ تعداد ۶۶ هزار واحد و برمبنای محاسبه انجام شده ۱، ۴۰۰ میلیارد تومان مالیات واحدهای خالی شده محاسبه شد که تا اواسط ماه آتی به مودیان ابلاغ می شود.
مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی اشاره کرد: اطلاعات اولیه مشمولان سال ۱۴۰۱ هم در اختیار سازمان قرار گرفته است و بیش از ۱۹ هزار و ۲۹۰ ملک خالی را در گام اول وزارت راه و شهرسازی به سازمان امور مالیاتی داده است و محاسبه مالیاتش در حال انجام می باشد و اگر سال دوم خالی بودن ملک باشد دو برابر سال اول، مالیات آن لحاظ می شود که امیدواریم هر دو مورد اواسط ماه آتی ابلاغ شود.
رشد ۳.۱ درصد ساخت مسکن در نیمه ابتدایی امسال
اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، درباب پیش بینی خود از بازار مسکن و تعادل بخشی به این بازار، اظهار داشت: تعادل بخشی به بازار مسکن و نرخها به فاکتورهای مختلفی مرتبط می شود که یکی از آنها عرضه مسکن می باشد. در موضوع تعادل بخشی به بازار مسکن، باید تلاش نماییم تا مسکن از کالای سرمایه ای با سود غیرقابل قبول و صعودی خارج و به یک کالای مصرفی با سود منطقی تبدیل گردد، در این صورت می توان در بازار مسکن تعادل ایجاد کرد.
عضو کمیسیون عمران مجلس اشاره کرد: اجرای قانون جهش تولید مسکن، قانون مالیات بر خانه های خالی، مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر معاملات مکرر به مرور و به تدریج آثار خودرا نشان می دهند. این اثرات ابتدا به شکل راکد شدن بازار مسکن می باشد و در نهایت با ادامه اجرای قوانین و تولید مسکن به شکل انبوه و گسترده، شاهد تعادل در سود بازار مسکن خواهیم بود.
گفتنی است، برمبنای آمار جدید بانک مرکزی، ارزش افزوده بخش ساختمان در نیمه نخست امسال نسبت به دوره مشابه سال ۳.۱ درصد افزوده شد و همین طور در شش ماهه اول سال ۱۴۰۲ میزان سرمایه گذاری در ساختمان های جدید مناطق شهری به قیمت های جاری با افزایش ۴۸.۲ درصدی نسبت به زمان مشابه سال قبل به ۴۳۰۰.۸ هزار میلیاردریال رسید.
تعادل بازار مسکن با گرفتن مالیات و عرضه مسکن
در ادامه موضوع گرفتن مالیات از خانه های خالی، داوود بیگی نژاد نایب رییس اتحادیه املاک تهران در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: چالش گرفتن مالیات از خانه های خالی در تمام دنیا درحال بررسی است. واحدهای مسکونی که هم اکنون در کشور تولید می شود سرمایه ملی شمرده می شود برای اینکه دولت هزینه می کند تا مسکن تولید و عرضه بازار کند و بطور قطع فردی یا سازمانی حق این را ندارد که منافع را تماماً در اختیار خود قرار دهد. واحدهای خالی باید به دست افراد حقیقی در بازار مسکن برسد.
نایب رییس اول اتحادیه املاک تهران در ادامه اشاره کرد: دولت ابتدا باید میزان خانه های که به دست افراد حقیقی است را شناسایی کند سپس مقدار سرمایه گذاری که بانکها در امتداد تولید مسکن انجام دادند را محاسبه کند. در سال ۱۴۰۰ باتوجه به صورت حساب مالی بانکها ۹۱ هزار میلیارد سرمایه گذاری شده که البته نه برای تولید افراد حقیقی فقط برای خرید واحدهای مسکونی اقدام نمودند.
وی اشاره کرد: اگر سال ۱۴۰۰ بررسی شود متوجه خواهیم شد در این سال تولید با کاهش رو به رو شد در مقابل به همین مِنوال خروجی وام های بانکی نیز به افراد تولیدکننده مسکن و حقیقی با سیر نزولی مواجه گردید.
بیگی نژاد در آخر اظهار داشت: دولت می تواند با گرفتن مالیات از خانه های خالی بازار عرضه و تقاضای مسکن را به تعادل برساند و روند گرفتن مالیات خانه های خالی را با جدیت پیگیری کند.


منبع:

1402/10/03
14:07:57
5.0 / 5
286
تگهای خبر: اقامت , بازار مسكن , تولید , جت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
پلات