خبر مهم وزارت راه و شهرسازی برای مستأجران
پلات: مقام مسئول وزارت راه از تحویل مسکن استیجاری به زوج های جوان تهران و مشهد حداکثر طی 2 ماه اطلاع داد.
به گزارش پلات به نقل از خبر آنلاین، رضا فرهادزاده مدیرکل دفتر طرح ریزی و پایش مسکن وزارت راه و شهرسازی ضمن اشاره به برنامه این وزارتخانه برای تأمین مسکن استیجاری در ۲کلانشهر تهران و مشهد، اظهار داشت: بستر ثبت نام متقاضیان آماده شده و تلاش می نماییم ثبت نام مسکن استیجاری را با حداکثر ظرفیت ممکن تا قبل از هفته دولت آغاز نماییم.
تسنیم نوشت: وی با اشاره به اینکه تهران و مشهد به سبب نیاز انباشته و لزوم مداخله در بازار مسکن استیجاری در اولویت قرار دارند، اضافه کرد: بعد از ثبت نام اولیه، تقاضاها مورد ارزیابی قرار می گیرند و متقاضیان برمبنای معیارهای مشخص، اولویت بندی و به افراد واجد شرایط معرفی می گردند.
وی اضافه کرد: باتوجه به تعداد بالای متقاضیان، بخصوص در تهران و مشهد، طبیعی است که تعداد ثبت نام ها بیش از تعداد واحدهای قابل واگذاری باشد و به این علت فرایند استحقاق سنجی و اولویت بندی صورت خواهد گرفت.
مدیرکل دفتر طرح ریزی و پایش مسکن وزارت راه و شهرسازی ضمن اشاره به زمان بندی اجرای این طرح اظهار داشت: فرایند استحقاق سنجی حدود یک ماه به طول می انجامد و بعد از آن، متقاضیان واجد شرایط به کارگزاران معرفی می گردند تا مراحل بازدید از پروژه ها، انتخاب واحد و در نهایت تحویل کلید صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: برآورد ما این است که کل فرایند از زمان ثبت نام اولیه تا تحویل واحد مسکن استیجاری حدود ۲ ماه زمان ببرد.
اجرای ۹۲۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن
فرهادزاده در ادامه با تشریح آخرین وضعیت نهضت ملی مسکن اظهار داشت: در زمان حاضر حدود ۹۲۰ هزار واحد مسکن ملی در کشور درحال اجراست که ۵۲۸ هزار واحد از این شمار در قالب پروژه های انبوه سازی قرار دارند و دولت علاوه بر تأمین زمین، ساخت این واحدها را هم از راه وزارت راه و شهرسازی و کارگزاران آن دنبال می کند.
وی ادامه داد: این پروژه ها هم اکنون بطور متوسط ۵۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و حدود ۴۰۰ هزار واحد دیگر هم به شیوه های واگذاری گروهی، انفرادی و تعاونی درحال اجراست که عملیات ساخت آنها توسط مردم یا تعاونی ها دنبال می شود.
فرهادزاده در رابطه با تأمین زیرساخت پروژه ها هم اظهار داشت: حدود ۱۶۰ هزار واحد که در مرحله سفت کاری قرار دارند، در اولویت تأمین زیرساخت و انشعابات قرار گرفته اند. قسمتی از این پروژه ها حالا دارای شبکه و انشعابات هستند و برای واحدهای باقیمانده هم با اولویت پروژه هایی که پیشرفت فیزیکی بیشتری دارند، تأمین اعتبار انجام شده است.
وی اظهار داشت: همکاری مناسبی میان وزارت راه و شهرسازی و وزارت نیرو شکل گرفته و برمبنای مصوبات شورای عالی مسکن، تأمین اعتبار مشترک برای اجرای زیرساخت ها ممکن شده است؛ بدین سبب طی هفته های آینده و یک ماه پیش رو، اعتبارات مناسبی به این بخش تزریق خواهد شد.
افزایش تسهیلات و دفاع از دهک های پایین
مدیرکل دفتر طرح ریزی و پایش مسکن وزارت راه ضمن اشاره به شرایط اقتصادی متقاضیان اظهار داشت: برای تکمیل پروژه ها، مشارکت بیشتر مردم ضروریست و در این راستا سقف تسهیلات انفرادی به ۸۵۰ میلیون تومان بالا رفته است که قسمتی از هزینه های باقیمانده را پوشش می دهد.
وی تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی برای دهک های یک تا چهار و مددجویان کمیته امداد و بهزیستی هم از محل منابع داخلی خود تسهیلات ۴۰۰میلیون تومانی درنظر گرفته است که در کنار تسهیلات بانکی می تواند میزان آورده مورد نیاز این گروه ها را کم کند.
فرهادزاده همینطور از اختصاص تسهیلات قرض الحسنه ۲۰۰ میلیون تومانی از محل صندوق ملی مسکن برای پروژه های با پیشرفت بالای ۸۰ درصد آگاهی داد و گفت این تسهیلات به متقاضیانی که درخواست داشته باشند، پرداخت خواهد شد.
وی در رابطه با نیاز سالانه کشور به مسکن هم اظهار داشت: رقم ۱.۵ میلیون واحد به عنوان نیاز سالانه مسکن از نظر کارشناسی تأیید نمی شود و در طرح جامع مسکن، نیاز سالانه کشور حدود ۶۰۰ هزار واحد برآورد شده است.
فرهادزاده تاکید کرد: مساله اصلی در قسمت مسکن بیشتر از آن که کمبود مطلق واحد مسکونی باشد، به توان اقتصادی خانوارها و قدرت آنها برای تأمین مسکن مربوط می شود؛ به این علت دهک های پایین و اقشار کم برخوردار نیازمند حمایت های ویژه هستند.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب