یك كارشناس:

پولی از بورس وارد بازار مسكن نمی گردد

پولی از بورس وارد بازار مسكن نمی گردد

به گزارش پلات یک کارشناس بازار مسکن با اشاره به اینکه به علت ریزش سهام، هم اکنون سرمایه ای از بورس وارد بازار مسکن نمی گردد اظهار داشت: رکود بخش مسکن در سال آینده ادامه می یابد اما با این تفاوت که به علت اثرگذاری تورم مصالح ساختمانی بر واحدهای جدید، این بازار گرفتار رکود تورمی خواهد شد.


سعید آسویار در گفت و گو با ایسنا اظهار نمود: یکی از علل رکود مسکن برگزاری انتخاباتی بود که خیلی از فعالان اقتصادی به آن امید داشتند اما بعد متوجه شدند که با تغییر افراد در آمریکا تفاوتی در بازار داخلی مسکن ما ایجاد نخواهد کرد. علت دیگر رکود، انتخابات آینده کشور خودمان است. ما انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر را پیش رو داریم که یکی از منظر تغییر قوانین اقتصادی و بالادستی حوزه مسکن و دیگری از منظر تغییر قوانین شهری مهم می باشد.
وی ادامه داد: بی تحرکی بازارهای موازی هم به تشدید رکود بازار مسکن منجر گردیده است. در حقیقت پولی از بازار بورس یا طلا خارج نمی گردد که وارد بازار مسکن شود. از سوی دیگر مردم برخی کالاها را با ارز گران قیمت خریداری نموده اند و حالا که نرخ ارز مقداری پایین آمده حاضر نیستند جنس خویش را با قیمتهای پایین تر تبدیل به پول کنند.
این کارشناس بازار مسکن با اشاره به اینکه عدم وجود نقدینگی در همه بخشها سبب رکود بخش مسکن شده است اظهار داشت: برخی سیاستهای دولت و سفارش به نخریدن هم متقاضیان را گرفتار سردرگمی کرد. تیرماه سال قبل وزیر راه و شهرسازی از متقاضیان خواست که مسکن خریداری نکنند تا قیمتها پایین بیاید اما از آن زمان تا کنون قیمتها حدود ۱۱۰ درصد بالا رفته است.
آسویار درباره پیشبینی از بازار مسکن در سال آینده اظهار داشت: در سال ۱۴۰۰ مسکن احیانا از تورم نهاده های ساختمانی تأثیر می گیرد. هنوز نرخ مصالح ساختمانی در واحدهای در حال ساخت بعنوان محصولات آینده بازار مسکن بروز نیافته است. یعنی کسانی که زمین، عوارض و نهاده های ساختمانی را گران خریدند هنوز واحدهایشان تکمیل نشده و در صورتیکه وارد بازار شود با قیمتهای فعلی عرضه نخواهد شد. آهن در نیمه دوم سالجاری و سیمان در یک ماه گذشته شرایط ملتهبی را سپری کردند و به تبع آن امکان دارد محصولاتی که پایه سیمانی و آهنی دارند پس از عید افزایش قیمت داشته باشند.
وی با بیان این ادعا که کاهش قیمت مسکن بعید به نظر می آید تصریح کرد: رکود تورمی بازار مسکن در سال آینده ادامه می یابد. بعضی آقایان به این می گویند حباب در صورتیکه حباب نیست حقیقت بازار است. ادامه سیاستهای انقباضی شهرداری تهران، قوانین سختگیرانه درمورد عدم فروش تراکم، افزایش بی سابقه قیمت زمین در سال ۱۳۹۹ و رشد قیمت مصالح ساختمانی در سال آینده خویش را نشان داده است.
این کارشناس بازار مسکن اظهار داشت: برخی مسؤلان دلشان می خواهد شهر همیشه به صورت افقی گسترش پیدا کند، بعد همواره از ضرورت حفظ باغات و حفظ حریم شهر سخن می گویند. این حقیقت را بپذیریم که جمعیت ایران افزایش یافته بدون اینکه برای زمین و مسکن آن فکری شده باشد. ضعف اصلی هم به سیاستهای مسکن و شهرسازی برمی گردد.
آسویار ادعا نمود که پیشرفت طرح اقدام ملی مسکن طی یک سال قبل صفر بوده و در این خصوص اظهار نمود: طی این مدت مصارف و انرژی برای مسکن ملی گذاشتند و انجمنهای صنفی را دعوت نمودند که اگر نتیجه را بررسی نماییم برآورد صفر است. در واقع یک سال و نیم زمان را از دست داده اند و در این زمان نهاده های بخش تولید مسکن گران شده است. وقتی شما از یک مبحث صحبت می کنید اگر آنرا به منصه ظهور نرسانید سبب التهاب بازار می شوید. با این وضعیت کسانی که می خواهند در مسکن سرمایه گذاری کنند عقب نشینی می کنند. ضمنا ظرفیت مسکن ملی ۴۰۰ هزار واحد است که با تقاضا قابل قیاس نیست.
وی در بیان راهکار کنترل قیمت مسکن اظهار داشت: مسؤلان اجازه دهند عرضه و تقاضا مسیر خویش را برود. در برنامه ریزی های شهری، شورای شهر و وزارت راه و شهرسازی از صاحب نظران بخش خصوصی استفاده کنند نه کارشناسان استخدامی مجموعه های خودشان.
مسکن در تهران متری ۲۸.۳ میلیون تومان
ازاین رو گزارش، بهمن ماه ۱۳۹۹ متوسط قیمت مسکن شهر تهران ۲۸.۳ میلیون تومان بوده که نسبت به ماه قبل ۳.۷ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۹۷.۲ درصد افزایش نشان داده است. طبق اعلام بانک مرکزی در ماه مذکور تعداد معاملات آپارتمان های مسکونی شهر تهران به ۳۹۱۷ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل ۱۱.۴ درصد افزایش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۷۰.۵ درصد کاهش پیدا کرد.




منبع:

1399/12/17
23:50:53
0.0 / 5
1360
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
پلات