یك مقام ارشد كارگری پاسخ داد

کالا برگ چه طور اثرگذار می شود؟

کالا برگ چه طور اثرگذار می شود؟

به گزارش پلات، یک مقام ارشد کارگری اظهار داشت: طرح کالا برگ زمانی می تواند به ابزاری مؤثر برای حمایت معیشتی خانوارها تبدیل گردد که با هدف حفظ قدرت خرید مردم، تعیین علمی مبلغ، تأمین پایدار کالاهای اساسی و هم زمانی با سیاستهای مهار تورم اجرا شود؛ در غیر این صورت، کارکرد حمایتی آن به پرداختی کوتاه مدت و کم اثر محدود خواهد شد.



سمیه گلپور در گفت و گو با ایسنا، در ارزیابی اجرای طرح جدید کوپن و مبلغ آن ابراز عقیده کرد و اظهار داشت: زمانی که از جراحی صحبت می نماییم یعنی بیماری در وضعیت وخیم قرار دارد و برای بهبود وضعیتش باید عمل جراحی صورت گیرد، سپس درمان صورت گیرد اما پیش از هر جراحی لازم است شرایط بالینی بیمار پایش شود تا اتفاقات بدتر و دیگری اتفاق نیافتد. در اجرای سیاست حذف ارز ترجیحی و این جراحی به عمل آمده، مبلغ یک میلیون تومانی که برای هر نفر پیش بینی شده حکم چسب زخم را هم ندارد، چه برسد به این که علاج کند.

وی اضافه کرد: صرفنظر از تورمی که پیش از حذف ارز ترجیحی داشتیم، از آذر ماه تابحال که در بهمن ماه هستیم با تورم ۶۰ درصدی مواجه بوده ایم و به جز مشکلاتی که داشتیم حالا به اسم آزادسازی نرخها می بینیم که مرغ و گوشت چه طور پرواز می کنند و بدنبال آن اقلام بسیاری درحال پرواز هستند.

عدد یک میلیون تومان در طرح کوپن بر مبنای کدام مبنای علمی و تجربی تشخیص داده شده و از کدام کشور دنیا الهام گرفته شده است؟این مقام ارشد کارگری افزود: سوال این است که وقتی کارخانه ای محصولی را که مایحتاج ضروری و آذوقه مردم است گران می کند، سهم کارگر در این فرآیند کجاست؟ چرا قیمت کالایی که ۷۰ درصد افزایش پیدا کرده سهم کارگر مولدش همچنان برای اسفند سال ۱۴۰۳ است؟

گلپور اظهار داشت: سهم کارگر از قیمت تمام شده تولید تابحال ۵ درصد بوده است. حالا که کالاها ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشته، آیا نباید این ۵ درصد هم ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کند؟

وی اضافه کرد: ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومان بود و الان به حدود ۱۲۰ هزار تومان رسیده است. این که به کارخانه دار به نرخ روز دلار فروخته می شود اختلاف ۴۲۰۰ تومان تا ۱۲۰ هزار تومان به کجا می رود؟ مسئولان می گویند به انتهای زنجیره داده می شود، ولی ما به سبب اعتمادسازی می گوییم چرا صندوقی ایجاد نمی شود و عایدی ناشی از حذف ارز ترجیحی در این صندوق ذخیره نمی شود تا تبدیل به یارانه شود و به مردم مبلغی از این یارانه داده شود؟

رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران بر ضرورت نظارت بر عایدی حذف ارز ترجیحی اصرار کرد و اظهار داشت: تمام برداشت هایی که از صندوق توسعه ملی صورت می گیرد باید شفاف اعلام گردد.

گلپور با اشاره به اینکه یک جراح وقتی احتمال فوت بدهد عمل جراحی را انجام نمی دهد، اشاره کرد: وقتی بدون در نظر گرفتن جوانب بیماری چنین جراحی صورت می گیرد عواقب آن باید در نظر گرفته شود. چرا در اقتصاد تحریم زده و بیمار ما هر کسی بدون هیچ تخصصی اجازه جراحی پیدا می کند؟

وی اضافه کرد: با یک حساب سرانگشتی مشخص است که وقتی به ۸۰ میلیون ایرانی نفری یک میلیون تومان داده می شود چه عددی حاصل می شود ولی سوال این است که عدد یک میلیون تومان از کجا آمده و بر مبنای کدام مبنای علمی و تجربی تشخیص داده شده به هر نفر یک میلیون تومان داده شود و از کدام کشور دنیا الهام گرفته شده است؟ باتوجه به آزادسازی نرخها می توان با این مبلغ ناچیز مرغ و گوشت و حبوبات و تخم مرغ خرید؟

طرح کوپن زمانی موفق است و تأثیر دارد که اولا قدرت خرید مردم را حفظ کند که با این رقم بهیچ وجه توجیه پذیر نیست و ثانیا تورم باید کنترل و مهار شود.

این مقام ارشد کارگری به مقایسه پرداخت یارانه در دولت های نهم و چهاردهم پرداخت و اظهار داشت: فرق دوره آقای احمدی نژاد این است که در دوره ایشان اول که یارانه ۴۵ هزار تومانی داده شد مردم خوشحال بودند، ولی بعد آزادسازی نرخها انجام گرفت. فرق دوره آقای پزشکیان این است که اول آزادسازی نرخها را انجام داده و بعد یارانه یک میلیون تومانی به مردم می دهد. این یعنی شکستی که در آن دوره به اقتصاد وارد شد و الان بمراتب بیش از قبل به مردم ضربه وارد می کند؛ بنابراین معتقدم طرح کوپن زمانی موفق است و تأثیر دارد که اولا قدرت خرید مردم را حفظ کند که با این رقم بهیچ وجه توجیه پذیر نیست و ثانیا تورم باید کنترل و مهار شود.

گلپور با تأکید بر افزایش قابل توجه مبلغ کوپن اضافه کرد: مقام معظم رهبری در ابلاغ سیاستهای کلی تأمین اجتماعی در فروردین ۱۴۰۱ بر ضرورت حفظ قدرت خرید مردم شامل مزدبگیر، مقرری بگیر و مستمری بگیر تاکید نمودند. ایشان عدد اعلام نکردند و حفظ قدرت خرید مفهومی بمراتب بالاتر از عدد است و به مفهوم حفظ کرامت و جایگاه انسانی است. سران قوا اعلام کنند که در جهت منویات رهبری چه اقداماتی برای حفظ قدرت خرید مردم انجام گرفته است؟

وی با اشاره به ایرادات اجرای طرح کوپن و کمبود کالا در فروشگاه ها اظهار داشت: نباید به سبب کمبود نظارت شاهد باشیم فردی که می خواهد با کوپن خود از فروشگاه روغن بگیرد نتواند و فروشنده بگوید موجود نیست و به جایش پودر ماشین لباسشویی و شامپو بردار!

رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران با این حال با طرح این پرسش که چرا طرح کوپن زودتر به اجرا درنیامد؟ اظهار داشت: طی ماه های گذشته با این توجیه که پول نیست یارانه برخی دهک ها را حذف کردند و الان به همه دهک ها کوپن می دهند. فردی که در دهک ۸ و ۹ و ۱۰ است تنها بدین سبب که یک خانه دارد و ۳۰ میلیون تومان حقوق می گیرد در دهک بالاتر قرار گرفته است؛ در حالیکه خودش زیر خط فقر است، ولی هیچ ساز و کاری برای این دهک ها پیش بینی نشده است.

گلپور در رابطه با این که چرا طرح حذف ارز ترجیحی سالها قبل به اجرا درنیامد، اظهار داشت: همین مسئله جای سوال است ولی وضعیت موجود سوء تغذیه است که خیلی از خانوارها به آن گرفتار هستند و باید با حفظ کرامت انسانی خانواده ها به این مسئله پایان داده شود.

به طور خلاصه حالا که کالاها ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشته، آیا نباید این ۵ درصد هم ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کند؟ وی افزود: با یک حساب بطور تقریبی مشخص است که وقتی به ۸۰ میلیون ایرانی نفری یک میلیون تومان داده می شود چه عددی حاصل می شود ولی سوال اینست که عدد یک میلیون تومان از کجا آمده و بر اساس کدام مبنای علمی و تجربی تشخیص داده شده به هر نفر یک میلیون تومان داده شود و از کدام کشور دنیا الهام گرفته شده است؟ فردی که در دهک ۸ و ۹ و ۱۰ است تنها به این دلیل که یک خانه دارد و ۳۰ میلیون تومان حقوق می گیرد در دهک بالاتر قرار گرفته است؛ در حالی که خودش زیر خط فقر است، ولی هیچ ساز و کاری برای این دهک ها پیشبینی نشده است.

منبع:

1404/11/09
16:30:07
5.0 / 5
4
تگهای خبر: تخصص , تورم , تولید , جت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

پلات