یك مسئول:

تمام رودهای فارس خشكیده است

تمام رودهای فارس خشكیده است

پلات: مدیرعامل آب منطقه ای استان فارس با اشاره به میزان ورودی و خروجی آب در این استان، از كم آبی شدید در فارس اطلاع داد و با تاكید براینكه برای جبران كمبود آب از ذخایر استراتژیك استفاده می نماییم، ضرورت مشاركت مردم در كاهش اثرات بحران آب را خواهان شد.


به گزارش پلات به نقل از ایسنا، حمیدرضا دهقانی پنجشنبه ۱۴ تیر در همایش بزرگداشت روز دهیار و تجلیل از دهیاران نمونه ی فارس، اظهار داشت: در شرایط نرمال فارس باید ۳۰۷ میلی متر بارندگی داشته باشد تا این بارش ۱۱.۶ میلیارد مترمكعب آب مورد نیاز را تامین كند. امسال بارندگی ها در فارس تنها تامین كننده ۵ میلیارد متر مكعب آب بود.
او اظهار داشت: سالانه در فارس حدود ۸.۵ میلیارد مترمكعب آب مصرف می گردد و برای تامین این نیاز كه روند افزایشی دارد باید از منابع زیرزمینی كه ذخایر تجدید ناپذیر و استراتژیك هر كشوری به حساب می آید، استفاده نماییم.
دهقانی با اشاره به اینكه استان فارس در مقایسه با سال قبل ۶۶ و در مقایسه با بارندگی بلندمدت ۵۶ درصد كاهش بارندگی را امسال شاهد است، اظهار داشت: امسال استان فارس یازدهمین سال خشكسالی را تجربه می كند و.
وی در تشریح وضعیت بحرانی آب در فارس با اشاره به اینكه تمام شهرستان های استان فارس امسال شاهد كاهش ۵۰ درصدی بارندگی در مقایسه با بلندمدت بوده اند، اظهار داشت: امسال رودخانه های استان فارس وضعیت بسیار نامطلوبی را دارد، به طوریكه شاهد كاهش ۷۰ تا ۱۰۰ درصدی حجم آب در رودخانه ها هستیم.
دهقانی از خشك شدن یا كم آبی شدید رودخانه های مشهور نظیر سیوند، شاپور، دالكی، كر، قره آقاج و... بعنوان نشانه های بحران آب یاد و افزود: ورودی سد درودزن هم اینك ۲۷۱ لیتر برثانیه و خروجی آن ۵ هزار لیتر بر ثانیه است!!
مدیرعامل آب منطقه ای فارس خاطرنشان كرد: در دورانی كه فارس قطب تولید گندم ایران محسوب می شد، ۷ درصد كل گندم استان در اراضی مشروب شده از سد درودزن به دست می آمد اما امروز این سد با بحران مواجه می باشد.
دهقانی تامین بخش اعظم آب مورد نیاز از منابع زیرزمینی را یكی از اشكالات مهم استان فارس نامید و اظهار داشت: بالغ بر ۷۹ درصد از كل آب مورد نیاز در فارس از منابع زیرزمینی و ۲۱ درصد آن از منابع سطحی تامین می شود؛ این فاجعه است.
مدیرعامل آب منطقه ای فارس در توصیف نامطلوب بودن این شیوه ی تامین آب مورد نیاز، تصریح كرد: منابع آب سطحی بعنوان منابع تجدیدپذیر و منابع آب زیرزمینی بعنوان منابع تجدیدناپذیر به حساب می آید.
دهقانی با تصریح اینكه تعداد چاه های موجود در استان فارس با تعداد چاه های ۱۶ استان كشور برابری می كند، اظهار داشت: امروز در استان فارس ۷۳ هزار حلقه چاه مجاز و ۱۵ هزار و ۷۹۴ حلقه چاه غیرمجاز وجود دارد، این در حالیست كه قریب به ۸ هزار حلقه چاه غیرمجاز پلمب شده است.
مدیرعامل آب منطقه ای استان فارس همینطور اظهار داشت: در فارس تعداد هزار و ۴۸۷ قنات و ۲ هزار و ۲۳۳ چشمه ی آب وجود دارد.
او با اشاره به اینكه فارس استانی بشدت كشاورزی است كه صنعت در آن رشد مناسبی نداشته، اظهار داشت: مناطق مختلف استان فارس امروز با چالش فرونشست و ترك خوردگی زمین و مرگ دشت ها و سفره های آبخوان روبرو است.
دهقانی خاطرنشان كرد: اگر می خواهیم برای آب كاری انجام دهیم بدون مشاركت مردم امكان پذیر نیست و در این بین نقش روستائیان بسیار پررنگ و اثرگذار می باشد.
به گزارش پلات به نقل از ایسنا، در این همایش كه به همت اداره كل شوراها و روستایی استانداری فارس برگزار شد، تعدادی از دهیاران مورد تجلیل قرار گرفتند.




1397/04/15
13:13:29
5.0 / 5
4340
تگهای خبر: خانه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
پلات